Obilježena godišnjica Patriotske lige Kakanj

Protekle seubote na kakanjskom izletištu Bočica obilježena je godišnjica osnivanja Patriotske lige Kakanj.

Prisutnima su se obratili jedan od kakanjskih pokretača otpora agresiji i predsjednik Skupštine Udruženja „Patriotska liga“ Kakanj Sejad Zaimović, Fadil Imamović, jedan od komandanata Općinskog štaba odbrane Kakanj, komandant 311.lahke brigade i jedan od komandanata 329.brdske brigade i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Prisutni na skupu su se prisjetili komandanta Elvedina Šehagića Dinka i drugih poginulih i umrlih pripadnika Patriotske lige Kakanj. U znak priznanja za veliko patriotsko djelo rahmetli Elvedina Šehagića Dinka njegovom sinu Zlatanu uručen je primjerak Monografije “Kakanj u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995”.

Članovi Udruženja Patriotska liga i gosti na Bočici su se prisjetili teških dana u kojima je i na području Kaknja pokrenut otpor nadolazećoj agresiji. Bila je to prilika da se pošalje poruka o istini o karakteru Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. u kojem se suverena i nezavisna država Bosna i Hercegovina branila od agresije u uslovima nepravedno nametnutog embarga na uvoz oružja.