Obraduj nekoga: Pridruži se projektu „Idemo na babine!“

„Obraduj nekoga“ i projekat „Idemo na babine!“ počeo je sa radom na ljeto 2016 godine, a do sada imamo obradovanih 24 bebe. Ideja projekta „Idemo na babine!“ je vrlo jednostavna: dva do tri puta mjesečno idemo na babine bebama teže materijalne situacije, noseći poklon-paket koji u prosjeku sadrži: 5 velikih pakovanja pelena, (pamučne pelene (švedska + kover), 7-8 paketića vlažnih maramica, adaptirano mlijeko ukoliko beba ne doji, kravlje mlijeko za starije bebe, kozmetikicu (šampone, kremice, kupke, ulja) ponešto nove odjećice, igračkice, kolače za stariju djecu i roditelje.

Ramazanska akcija „Obraduj nekoga“ – ramazanski pokloni socijalno ugroženim bebama

„Obraduj nekoga“ pokreće ramazansku akciju doniranja novčanih sredstava za podjelu paketića socijalno ugroženim bebama. Okvirna cijena jednog paketića je 50 KM, a sadržavao bi naredno: jedno veliko pakovanje pelena, vlažne maramice, šampončić, kremu i sapun, igračkicu i kolačić.

Pokloni će biti podijeljeni za vrijeme ramazana.

Nažalost, stanje u našoj državi je takvo da dosta porodica spada u socijalno ugroženu kategoriju stanovništva, te nam se svakodnevno prijavljuje veliki broj porodica sa bebama koje često nemaju niti osnovne artikle potrebne za normalan rast i razvoj bebe. Dugoročni plan Obraduj nekoga je da broj beba poveća na 10, mjesečno obradovanih beba, i da se broj paketa pelena, mlijeka i vlažnih maramica također poveća. Stoga vas pozivamo da podržite naš rad, novčano kao i donacijama u artiklima. Također, donirati možete i odjeću – jedan dio odjećice se pere, pegla i slaže u pakete koji će se isporučivati bebama kojima nedostaje odjeće, a drugi dio se prodaje na facebook grupi „Obraduj nekoga…“ u obliku aukcija, sa ciljem prikupljanja novčnih sredstava za fond „Obraduj nekoga“ i projekat „idemo na babine!“

Žiroračun za uplate: 1613000049959129 primalac: Aida Sadiković Mehonić Rajfajzen banka

Payapl račun: [email protected]

FB stranica: https://www.facebook.com/idemonababine/

FB grupa za aukcije: https://www.facebook.com/groups/199604480437785/

Kontakt telefon (i viber) 061 922 587

Akos.ba