Očaravajuće kreacije kakanjke Nizame Ibrahimspahić

Nizama Ibrahimspahić je maturantica Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo koja je odlučila da snimi reklamu za svoje kreacije u prelijepom ambijentu parka Doma kulture. Riječ je zapravo o Nizaminom maturskom radu koji je dobio povelju Vladimir Vojnović za nazreliji likovni izraz, a sastoji se od 4 dijela koji su vezani za projektovanje odjeće.

Cilj maturskog rada bio je da spoji savremenu modu i klasični stil koji predstavlja ljepotu kontrasta i bogatog kolorita. Za potrebe snimanja profesionalnih fotografija talentovana Nizama odlučila se upravo za prostorije JU Kulturno-sportski centar Kakanj koje su odlično mjesto za prezentaciju svih vrsta umjetnosti.

Zbog ugodnog, lijepog i prepoznatljivog ambijenta u prostorijama JU KSC Kakanj snimaju se muzički spotovi, organizuju svadbene zabave, snimaju se i različite modne kampanje, organizuju modne revije i mnogo različitih sadržaja.

Zadovoljstvo nam je da ugostimo sve sadržaje koji u sebi nose dozu neke umjetnosti i drago nam je što sad u Kaknju postoji mjesto koje prihvata raznolike sadržaje i nastavlja ih dalje usmjeravati.

Aktivnosti JU KSC su zastupljene tokom cijele godine i zasnivaju se na organizaciji  projekcija filmova, promocija različitih književnih izdanja, pjesničkih susreta,  izvođenja pozorišnih predstava amaterskih i profesionalnih pozorišta, muzičkih koncerata te različitih muzejskih izložbi i programa, organizovanje različitih sportskih dešavanja i  mnogo drugih aktivnosti.