OMLADINSKI HOR ZENICA U ZGRADI SKUPŠTINE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

e83d2e8761e9a22c160695bbd76e71aa_l

Danas je u čast obilježavanja 25 godina Omladinskog hora Zenica zamjenik predsjedavajuće Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Jasmin Duvnjak sa sardnicima upriličio svečani prijem za predstavnike ovog udruženja.

Uz maestra Milenka Karovića današnjem prijemu su prisustvovali solisti Merima Mustafić  i Ermin Ašćerić, te član hora Adla Abazović. Maestro Karović je tom prilikom upoznao prisutne na put koji je prošao Omladinski hor Zenica od dana osnivanja, sa svim uspjesima koje je imao sa svojih 2800 članova, koliko je kroz hor prošlo od dana osnivanja.

Ovom prilikom zamjenik predsjedavajuće Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Jasmin Duvnjak je čestitao jubilej od četvrt vijeka postojanja Omladinskog hora Zenica i iskazao maksimalnu podršku u njegovom daljnjem radu.

Na kraju je izkazao i finansijsku podršku za održavanje koncerta  pod nazivom “Night Fever”. Riječ je  o prvom Mjuziklu u Bosni i Hercegovini, a koji će Omladinski hor pred zeničkom publikom izvesti u subotu 17. decembra 2016. godine na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

 

Stručna služba Skupštine ZDK