Otvorena manifestacija ”Odbrana BiH – Igman 2017” , prisustvovali i dobrovoljci iz Kaknja

Dobrovoljci kakanjskih brigada, 329. brdske brigade i 3. manevarskog bataljona, u
Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine i defileom ratnih veterana Armije i MUP-a RBiH na Velikom Polju na Igmanu otvorena je manifestacija ”Odbrana BiH – Igman 2017

Fotografija korisnika/ce Udruženje Boraca Treči Manevar.Svi govornici su poručili da su se okupili kako bi se sjetili svih šehida i boraca koji su ugradili živote u temelje državnosti naše jedine države Bosne i Hercegovine.

Na svima nama je da ih nosimo u našim srcima i da ih se prisjećamo organizovanjem ovakvih i sličnih manifestacija. Ovdje smo branili čast i obraz svijeta, poručeno je sa ovogodišnjeg obilježavanja.

Na mezaristanu Veliko Polje na Igmanu, gdje redovno prisustvuje više hiljada građana, odata je                                                                                                    počast gazijama Bosne i Hercegovine, mnogobrojne delegacije su položile cvijeće i odale počast, između Fotografija korisnika/ce Udruženje Boraca Treči Manevar.ostalih i kakanjski veterani.

Cilj ove manifestacije je da okupi preživjele učesnike odbrane iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, kako bi evocirali uspomene i sjećanja na teške godine borbe protiv agresora, kao i da se upoznaju mlade generacije sa značajem borbe u sudbonosnim danima odbrane kako Igmana, tako i glavnog grada i države.
” Ne smijemo dozvoliti da se zaboravi i da novim generacijama prenesemo istinu o genocidu”, kazao je Silajdžić jedan od pripadnika trećeg manevarskog bataljona.