Pitali su me jesam li dijete doktora i posumnjali u moj uspjeh jer nisam, ali me nisu pokolebali

Saliha Topalović Hamzakadić. Doktor medicine. Najmlađa kandidatkinja na listi SDA stranke za općinsko vijeće na broju 11.

Pitali su me jesam li dijete doktora i posumnjali u moj uspjeh jer nisam, ali me nisu pokolebali.

Dragi moji sugrađani, ne dozvolite da vas neko pokoleba. Izađite na izbore. Birajte kvalitetan kadar.

Dragi moji Kakanjci i Kakanj ke, moje ime je Saliha Topalović Hamzakadić, imam 27 godina.

Udata sam i majka sam jednog djeteta. Po zanimanju sam doktor medicine, trenutno sam zaposlena u Domu zdravlja Kakanj. Ovim putem željela bih sa vama podijeliti jedan zanimljiv insert iz svoga života a tiče se mog prvog susreta sa Medicinskim fakultetom u Sarajevu.

Naime, kada sam prvi put kročila u ovu ustanovu, službenica koja radi na blagajni me upitala: “Ko si ti, jesu li ti mama i otac doktori?” Ja sam nekoliko trenutaka zastala, ne vjerujući šta me pita, i tiho odgovorila: “Nisu.”

Na to će ti ona meni: “Ti si dijete ovdje zalutala, ti nikada nećeš završiti ovaj fakultet.” Ja sam uspjela. Sa 25 godina postala sam doktor medicine, završivši fakultet u predviđenom roku i sa visokim prosjekom ocjena.

Tako da dragi moji sugrađani, naročito mladi, ustrajte do svojih ciljeva, budite uporni, ne dajte da vas na vašem putu ka uspjehu neko sputava i usmjerava pogrešno. Idite naprijed, hrabro i odlučno.

Izađite na izbore i ne dajte da neko drugi odluči o vašoj sudbini.

Podržite mlade, Podržite žene.

Glasajte za one koji su vas sposobni kvalitetno predstavljati u općinskom vijeću.

Saliha Topalović Hamzakadić, kandidat SDA za općinsko vijeće na broju 11