Pitamo lokalno građane ZDK: Otkrijte nam zagađenje okoliša u vašoj sredini – ko je odgovoran, kako riješiti problem…

Problem zagađenja prirode oko nas i stalna nastojanja da se ona očuva na različite način jedna je od najvećih borbi modernog doba kojoj svjedočimo svakodnevno. Mijenjanje svijesti, promjene politika i zakonskih akata samo su neki od načina borbe, a kao jedan od najvažnijih ističe se i građanski aktivizam.

Upravo zato redakcija portala Visoko.co.ba od vas, građana, traži pomoć.

Kroz projekt Pitamo lokalno odlučili smo istražiti probleme okoliša i općenito probleme zagađenja i onečišćenja okoliša u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu. Ko i gdje zagađuje našu okolinu, koliko su građani aktivni, ko je odgovoran za rješavanje tih problema, kako izgleda to zagađenje, koja su rješenja, samo su neka od pitanja na koja želimo odgovoriti ovim istraživanjem, a u cijelom tom procesu možete nam pomoći upravo vi!

Ukoliko imate i neke fotografije ili video materijal koji pokazuje onečišćenje, tim bolje. Mapa zagađenja u ZDK, koju želimo kreirati zahvaljujući vašim fotografijima i video materijalima, sigurno će poslužiti kao dobar temelj za promjene svijesti i politika koje su nam, evidentno, potrebne u segmentu ekologije.

A kako ćete nam pomoći? Odgovor je jednostavan, popunite anketu koju vam donosimo u nastavku i na taj način dat ćete nam važne smjernice i podatke koji će nam pokazati gdje da tražimo rješenja za probleme cijele naše zajednice…

Hvala vam unaprijed!

https://visoko.ecrtool.org/bchs/webform/zagadenje_okolisa_pomozite_final/share/iframe-resizer/4.2.10

Visoko.co.ba/Redakcija