Pjevaču Halidu Muslimoviću stigla presuda

Osnovni sud u Prijedoru donio je presudu po kojoj je poznati pjevač Halid Muslimović dužan da Sonji Bašić isplati 70.000 eura na ime duga koji mu je ona uplatila preko Western Uniona.

U periodu između 2015. i 2018. godine, dok su Halid i Sonja bili u emotivnoj vezi, preduzetnica iz Australije finansijski je pomagala pjevača i pozajmljivala mu novac.

U pitanju je iznos od 107.000 eura, s tim što je Sonja dio novca, oko 37.000 eura, Halidu dala na ruke, bez dokaza o uplati.

Pošto svoj dug nije mogla da naplati godinama, Bašić je angažirala advokata i tužila Muslimovića sudu u Prijedoru, gdje je donijeta prvostepena presuda.

Halid je dužan da isplati Sonji 140.000 maraka, odnosno oko 70.000 eura u roku od 30 dana.

Ostatak novca, 37.000 eura, koje mu je Sonja lično dala, sud nije uvažio, pa će Sonja ostati bez tog dijela duga.

Podsjetimo, Muslimović je ispričao da je Bašić upoznao 2015. godine u jednoj kafani u Melburnu u Australiji.

„Pričala mi je da se bavi bankarstvom, ulaganjem u nekretnine, nudila je neke kombinacije, ali nisam pristao na njih. Priča o dugu nije tačna“, rekao je Muslimović.

Optuženi je veći dio svjedočenja ipak posvetio kritičnoj večeri zbog koje se i našao na optuženičkoj klupi.

„Bašić je to večer bila vidno pijana i tražila je da je lično ja vozim za Banja Luku. Pokušavao sam na sve načine da nađem nekoga da je odveze, ali nisam uspio“, prisjetio se Muslimović rekavši da je Bašić željela da noć provedu zajedno u Banjoj Luci.

Sonja je za srbijanske medije rekla da je tačno da je dobila spor, dok Muslimović nije odgovarao na naše pozive da bismo dobili komentar i od njega.