Platforma za progres Kakanj obilježila 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine

25. novembar se obilježava kao Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Upravo tog historijskog, vrlo značajnog dana,  1943. godine, održano je prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu. Na pomenutom zasjedanju donesena je odluka o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine, potvrđene su njene historijske granice, koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne, te je Bosna i Hercegovina definisana kao jedna od šest ravnopravnih republika u tadašnjoj Jugoslaviji.

Ono što je najvažnija činjenica i zaključak zasjedanja ZAVNOBiH-a, je upravo činjenica da je Bosna i Hercegovina, odlukom na ovom zasjedanju, definisana kao jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava.

Ovim povodom, članovi Platforme za progres Kakanj su položili cvijeće u Spomen parku i time odali počast palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941. – 1945. godine i Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992. – 1995. godine. Njhova žrtva nas obavezuje da radimo za dobrobit naše domovine.
Uoči Dana državnosti, naše članice Muamera su posjetile udruženje Zagrljaj. Upoznale su se sa članovima, njihovim radom, problemima s kojima se susreću, ali i uspjesima. Kupovinom proizvoda članova udruženja, skromno su pomogle njihov rad i pružile im podršku u daljem radu.

Na kraju, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine želimo čestitati 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine, a svim članovima i simpatizerima upućujemo čestitku povodom drugog rođendana Platforme za progres.

PLATFORMA ZA PROGRES KAKANJ

Politički marketing/KAKANJINFO