Podržana inicijativa vijećnika Armina Bašića da se donira 15.000 KM osnovnoj školi “Ahmed Muradbegović” u Bilješevu za uređenje poligona te postavljanje golova i zaštitnih mreža na poligonu

Demokratska fronta Kakanj sa općinskim vijećnikom Arminom Bašićem delegirala je vijećničku inicijativu Općini Kakanj, kao i resornom kantonalnom ministarstvu za donaciju i pomoć osnovnoj školi “Ahmed Muradbegović” u Bilješevu, a na zahtjev roditelja i nastavnog osoblja navedene škole.

Donacija se odnosi na nabavku nedostatne opreme za izvođenje nastave, posebno nastave iz oblasti predmeta “ Tjelesni odgoj ” (lopte, oprema za gimnastiku itd.), uređenje poligona te postavljanje golova i zaštitnih mreža na poligonu, i to u iznosu od 15.000KM.

Ova inicijativa je naišla na odobravanje od strane resornog ministarstva te podršku ministrice finansija Zeničko-dobojskog kantona, Dženane Čišija, koja je posjetila ovu školu i pokazala da je jedna od onih kojima je školstvo na prvom mjestu.

“Na zahtjev roditelja i nastavnog osoblja posjetili smo osnovnu školu u Bilješevu i uvidom u zatečeno stanje uočen je nedostatak školskih pomagala i instrumenata za izvođenje nastave, nezadovoljavajuće stanje infrastrukture za izvođenje nastave iz oblasti tjelesnog odgoja i nedostatak sportske opreme. Obzirom da su tražena sredstva odobrena, u narednom periodu očekujemo da će ova inicijativa biti i realizovana”, naveo je Armin Bašić, općinski vijećnik DF-a.