Pomozimo maloj Azri da pobijedi tumor!

Svi koji žele pomoći ovoj hrabroj Kakanjki mogu to učiniti donacijom preko Sparkasse Banke na račun broj 1995116054290997

Azra Neimarlija je šestogodišnja djevojčica iz Kaknja kojoj je nedavno dijagnosticiran tumor na mozgu nakon čega je operisana u Kantonalnoj bolnici Zenica. Nakon operacije, prema preporuci ljekara, premještena je u Sarajevo radi radioterapije, međutim magnetna rezonanca je pokazala da se tumor vratio te je ponovo hospitalizirana u Kantonalnoj bolnici Zenica gdje je još jednom operisana.

klinikacijena1Nakon dvije operacije u periodu od mjesec dana i saznanja da tumor ne miruje, ljekari su Azrinim roditeljima savjetovali da njeno liječenje nastave u Turskoj u Univerzitetskoj bolnici Koč, i to što prije. Prema predračunu bolnice, troškovi pregleda, magnetne rezonance i liječenja iznose najmanje 17.500 Eura, što porodica nije u mogućnosti da obezbijedi.
Zbog toga je pokrenuta humanitarna akcija za prikupljanje ovog iznosa kako bi se Azri omogućila prilika za liječenje.

brojracunaSvi koji žele pomoći ovoj hrabroj Kakanjki mogu to učiniti donacijom preko Sparkasse Banke na račun broj 1995116054290997 na ime Emir Neimarlija, a uskoro će u sklopu humanitarne akcije biti aktiviran i humanitarni broj.