Poziv podrške i pomoći za SKAJINU PORODICU!

Vijest o “pogibiji” Skaje potresla je mnoge kakanjce. Mnogi od njih su pisali emotivne poruke podrške. Među našlo se i nekoliko poruka i poziva podrške “siromašnoj” i mnogobrojnoj porodici Ibranović koje mnogi poznaju kao mirne i tihe. Bore se i rade kako mogu i umiju.

Ovom prilikom prenosimo jedan tekst poznavaoca cijele situacije i prenosimo ga u cjelosti

“Ovo je naš SKAJA. U mojim službenim dokumentima piše da mu je babo Behaija Ibranović stradao u saobraćajnoj nesreći, isto kao i ON. Majka Šasena borac nad borcima, jedva nekako sastavlja kraj sa krajem, živi i radi za djecu, unučad. Kad je pitam kolko vas živi u ovom stanu, ona pođe nabrajati:Zedin, Suvad, Mirnes, Nijaz, Almir, Almira, Suvada…pa se nasmije i opet ispočetka kaže Samira sam zoboravila a ima i Vernes. Zadnji put kada sam bio u službenoj posjeti ovoj porodici ponovo sam konstatovao da žive u jednosobnom stanćiću od 40-ak m2 u kojem živi TRINAEST članova uže porodice, a stan (dio barake) ne zadovoljava potrebe porodice. Zadnji put sam ga vidio prije sedam dana u jednoj kakanjskoj ćevabdžinici, pije kafu, a kad neko uđe on pozdravlja i svi ga pozdravljaju, jer ga svi znaju, časte ga…

Pretpostavljam da je sinoć 11.10.2020. godine išao u Zenicu zbog ZMAJEVA i reprezentacije BiH, jer je on takav ništa ga nije moglo spriječiti da bude negdje gdje se narod okuplja, dženaza, sprovod, sijela, koncert, doček, nijedna manifestacija, išao je i znanom i nezananom, uvijek je bio NASMIJAN I VESEO… Ovo je veliki gubitak prije svega za porodicu, a zasiguno će faliti svim kakanjcima.

Nadam se de će ova porodica ugledati bolje dane, bolji život, veći stan (a Boga mi i drugi su dobili stanove na korištenje), neki posao za SKAJINU braću u kakanjskim firmama, pa da i oni kao i svi mi imaju bar malo bolje uslove za život”, navodi se u opisu.

Neka ti je vječni rahmet SKAJA, a podoci sabur.

PODRŠKA PORODICI ZA VEĆI STAN / KUĆU !!!