Preminuo Ivica Ćurić, bivši ministar

Ivica Ćurić, bivši ministar u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, preminuo je danas nakon kraće bolesti. Ćurić je hospitaliziran usljed zaraze virusom COVID-19, nakon čega je bio prebačen na respiratornu podršku. Nakon izvjesnog perioda je došlo do komplikacija, te srčanog udara, te je stanje pogoršano. nažalost, izgubio je bitku i preminuo danas prijepodne.Rođen je 1962. u Žepču.

Diplomirao na ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Od 1982. do 1992. radio na ekonomsko-komercijalnim poslovima u obiteljskom obrtu. U periodu od 1992. do 2012. direktor preduzeća NBI Ćurić iza kojeg je u Zenici “ostala” zgrada “Jabuka”, a u više gradova desetine stambenih i poslovnih objekata.Bio je i suvlasnik i Metalurg City Centra, koji se sastojao od novoizgrađenog Hotela “Dubrovnik” i zgrade bivšeg hotela “Metalurg” koja je renovirana u poslovni centar.

Iz suvlasništva je izašao nakon razlaza sa dotadašnjim poslovnim partnerom Feridom Derviševićem.

Od 2012. do 2015. ministar u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i izbjeglice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. U JP Autoceste FBiH od 2015. je obavljao funkciju v.d. izvršnog direktora za ekonomsko-finansijske poslove, a Nadzorni odbor JP Autoceste FBiH imenovao je Ivicu Ćurića krajem maja 2017. na puni mandat u trajanju od naredne četiri godine za izvršnog direktora Sektora za Ekonomsko-finansijske poslove Društva.

Mandat na toj poziciji mu je trebao isteći u maju ove godine.Mjesto i vrijeme sahrane još nisu poznati i biće saopćeni naknadno.

(Naša riječ Zenica)