Preminuo kakanjac Risto Mijatović

Preminuo kakanjac Risto Mijatović – predsjednik Upravnog odbora Srpske pravoslavne crkvene opštine Kakanj i bivši predsjednik LD Srndać Kakanj.

RISTO MIJATOVIĆ, rođen je 21.01.1929.god, u mjestu Ivnica , opština Kakanj.Član je LD “Srndać” Kakanj od 1953.godine obnašao je funkciju predsjednika Društva. Dobitnik je svih lovačkih priznanja kako Drušva tako SLO BiH i bio je počasni član.

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević uputio izraze suosjećanja zbog smrti Riste Mijatovića, predsjednika Upravnog odbora Srpske pravoslavne crkvene opštine Kakanj

“Poštovani,s tugom sam primio vijest o smrti Riste Mijatovića, predsjednika Upravnog odbora Srpske pravoslavne crkvene opštine Kakanj.Suosjećam s vama u dubokom bolu i žalim zbog njegove smrti. Bio je vrijedan aktivista do posljednjeg atoma svoje snage, bio je dobar i uzoran građanin, vrijedan domaćin, čovjek dobre duše…Zauvijek će ostati u sjećanju njegov trud i zalaganje za opće dobro. I u poznim godinama, kada su zbog starosti njegovi koraci otežali, sretali smo ga u gradu, a često je bio prisutan i u crkvi i u parohijskom domu… Ništa ga nije moglo spriječiti da do kraja svog života stremi i ide ka dobru i da radi za opće dobro. Zbog toga je njegova životna misija pouka i poruka.

Molim primite izraze mog dubokog suosjećanja”, napisao je načelnik Bajtarević.Izrazi suosjećanja su upućeni na adresu Srpske pravoslavne crkvene opštine Kakanj.