Prilikom pretresa u Kaknju kod lica M.D pronađena droga namijenjena za „uličnu prodaju“

kakanj

U okviru aktivnosti na suzbijanju i preveniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, policijski službenici Policijske stanice Kakanj došli su do određenih operativnih saznanja da lice M.D. posjeduje određenu količinu narkotičkih sredstava namijenjenih za „uličnu prodaju“, te se pristupilo preduzimanju niza mjera i radnji s ciljem provjere istih. U skladu sa raspoloživim operativnim saznanjima, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Kaknju, dana 12.10.2016. godine, u ulici 27. juli u Kaknju, izvršen je pretres stana koji koristi navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

18 paketića od pvc folije sa sadržajem suhe biljne materije koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu,
grumen suhe biljne materije koja svojim izgledom i karakeristikama asocira na opojnu drogu marihuanu, te
digitalna vaga za precizno mjerenje.
Navedeno lice je lišeno slobode, zadržano i nad istim je u službenim prostorijama Policijske stanice Kakanj zavedena kriminalistička obrada, dok je pronađena biljna materija izuzeta i bit će predmetom potrebnih vještačenja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Kakanj biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv M.D., rođene 1957. godine, iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.