Primjeri uspješne privatne inicijative u Kaknju (serijal priča): Kako su počeli kakanjski privredni subjekti i kako su postali preduzeća koja uživaju veliki ugled u poslovnom svijetu – TD “Nova Trgovina – S”

nt1-660x330

TD “Nova Trgovina-S” d.o.o. Kakanj je trgovačko preduzeće koje je nastalo 1988. godine. Osnovna djelatnost firme je trgovina na veliko i malo robama široke potrošnje.

“Nova Trgovina – S” je u početku poslovala kroz maloprodajne objekte (Market 1 i Market 2 u Zgošćanskoj ulici) da bi se poslije ratnih dešavanja i ponovnog pokretanja trgovačkog društva  poslovanje proširilo i na veleprodaju, ali ovog puta i na robe koje nisu iz prehrambenog asortimana.

p1110758

Reklama preduzeća “Nova trgovina” Kakanj u Kakanjskom glasu, januar 1995.godina

U prodajnom asortimanu firme zastupljene su robe iz slijedećih programa: prehrambena roba, građevinski materijal, vodo i elektro materijl, keramika i sanitarije, bijela tehnika i kućanski aparati, kanalizacioni program, boje i lakovi, podovi i vijčana roba i alati, stolarija, fasade i još mnogo toga.

Dugi niz godina TD “Nova Trgovina – S” je generalni zastupnik Njemačke firme ISO PLUS, kompanije koja se bavi proizvodnjom predizolovanih cijevi i fazonskih lukova za daljinsko grijanje visokog kvaliteta.

Od 2006 godine, “Nova Trgovina-S” je članica grupe TOP DOM BH koju čini 18 značajnih privrednih subjekata iz BiH, što omogućava da putem ove grupacije kupcima ponudi kvalitetne proizvode po cijenama prihvatljivim za svačiji budžet.

Nova Trgovina je nastala kao porodična firma i u svojih više od 20 godina postojanja stasala je u značajnog i respektabilnog partnera na kakanjskom i širem BH tržištu. U firmi je zaposleno 40 uposlenika sa stalnim radnim mjestom.

U Ulici Branilaca u Kaknju u toku je završna faza izgradnje stambeno-poslovnog objekta kojeg gradi kakanjsko preduzeće “Nova trgovina-S”.

13392101_1105628242809248_3556726201262137408_o

Idejno rješenje zgrade stambeno-poslovne zgrade koju gradi TD “Nova Trgovina-S”

Izvor podataka: Facabook-profil TD “Nova Trgovina-S” i “Kakanjski glas” (izdanja iz 1995.godine)