Saradnja UPOK-a, Općinskog suda Kakanj i Općine Kakanj na projektu uspostavljanja elektronske arhive Općinskog suda u Kaknju

p1110747-copy-800x445

Udruženje poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu” Kakanj u saradnji sa Općinskim sudom Kakanj i Općinom Kakanj učestvuje u implementaciji projekta uspostavljanja elektronske arhive Općinskog suda u Kaknju u okviru sistema za automatsko upravljanje predmetima, čiju krajnju korist, od uspješne implementacije, će imati građani Kaknja po čijim zahtjevima za izdavanje rješenje i drugih odluka suda iz arhive bi se brzo i efikasno postupalo.

Općinski sud u Kaknju je kod Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine aplicirao za implementaciju projekta uspostavljanja elektronske arhive. Aplikacije je prihvaćena i podrška u smislu osiguranja tehničke opreme za realizaciju ovih aktivnosti će biti obezbjeđena od VSTV-a.

Jedan od ključnih uslova za uspješnu realizaciju navedenog projekta je i spremnost izvršne vlasti i Udruženja poslodavaca općine Kakanj da participira u projektu ustupanjem dodatnog osoblja angažovanog na realizaciji projekta. Uz podršku Općine Kakanj i Udruženja poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu” Kakanj ustupljen je određeni broj pripravnika angažovanih od strane Udruženja poslodavaca općine Kakanj.

Navedena saradnja Udruženja poslodavaca općine Kakanj, Općinskog suda u Kaknju i Općine Kakanj je jedan od najreprezentativnih oblika saradnje u realizaciji veoma značajnog projekta za lokalnu zajednicu u čijoj implementaciji su angažovani mladi pripravnici na programu stručnog osposobljavanja.
UPOK.ba