Projekat; OPREZ-KLADIONICA NA PUTU – Za najbolje eseje učenicima dodijeljene prigodne nagrade

dodjela-nagrada-ucenicima-za-najbolji-esej-3

Udruženje  „Omladinski kulturni centar Kakanj“ u proteklih nekoliko mjeseci je implementiralo niz aktivnosti kroz projekat pod nazivom “Oprez-kladionica na putu” a u sklopu svojih aktivnosti nedavno je objavilo i javni poziv  da se kroz takmičenje u pisanju eseja na temu „Kladionica-zabava ili bolest“ podrži ovaj projekat a mladi animiraju i nagrade. Realizaciju projekta odnosno aktivnosti u cilju aktueliziranja ove teme o igrama na sreću i njenim negativnim posljedicama na mlade ali i na društvo je potpomognut od strane HO World Vision i Općine Kakanj.

Priliku za učešće u pisanju eseja dobili su svi zainteresirani mladi, srednjoškolci i sugrađani općine Kakanj do 30 godina starosti.

Naime, od ukupno četiri nagrade nagrade za najbolje napisane eseje tri su osvojile učenice Gimnazije i jedan student.

Ravnopravne nagrade su osvojili: Almedina Strika iz III2, Maida Strika iz II1 i Nejra Fejzović iz III5, dok je jedna nagrada pripala studentu Amaru Čelikoviću.

dodjela-nagrada-2

Nagrade i zahvalnice učenicama su uručene u prostorijama škole Gimnazija “Muhsin Rizvić” Kakanj uz prisustvo direktorice Aida Šišić-Hakulija i pedagogice Vildane Neimarlija, koje su pohvalili samu ideju ovog projekta kao i podsticanje mladih osoba na ukazivanje na veliki društveni problem igara na sreću.

Tako su učenice kroz razgovor sa direktoricom Gimnazije, pedagogicom i predsjednikom Udruženja “Omladinski kulturni centar Kakanj”, Hamidom Hadžićem razgovarale o samoj temi i o mogućnostima za neke dalje aktivnosti gimnazijalaca povodom ovog projekta ili njegovog eventulanog nastavka u nekom budućem periodu.

dodjela-nagrada-ucenicima-za-najbolji-esej-1

Također, zbog studentskih obaveza učeniku Amaru Čelikoviću je na njegovu inicijativu nagrada uručena naknadno. Nagrade su bile u obliku pisaćih setova za djevojke i rokovnika za studenta.

dodjela-nagrada-ucenicima-za-najbolji-esej-7

dodjela-nagrada-1

Ovim putem učenicima čestitamo na ostvarenim rezultatima, interesantnim esejima i radovima koje ćete imati priliku pročitati na našem portalu.

U narednim danima objavljujemo sve nagrađene eseje koji su odabrani kako najbolji kroz ovaj projekat, odnosno javni poziv koji je objavilo Udruženje OKC KAKANJ.

Ovim putem se zahvaljujemo učenicima na trudu, vrijednom i marljivom radu i zalaganju.

Udruženje “Omladinski kulturni centar Kakanj” 

Hamid Hadžić