Radio klub Kakanj treći na ARG takmičenju “Doboj Open 2016”

radio klub kakanj

Peto ovogodišnje takmičenje u radiogonimetriji  održano je u nedjelju 24.07. na lokalitetu Matuzići u organizaciji radio kluba „Gornji Grad“ Doboj na kojem je učešće uzelo 15 radio klubova iz Bosne i Hercegovine i jedan radio klub iz Slovenije.

-Po veoma sparnom vremenu i veoma zahtjevnoj stazi u dužini od 8-10 km naši članovi su se istinski potrudili  i donijeli još jedan pehar u Kakanj sa jednom zlatnom,dvije srebrene i jednom bronzanom medaljom, kazali su za Kaportal.ba iz radio kluba Kakanj.

Osvajači medalja su: Amela Sarajlić-Šišić, Ž-35 -zlatna medalja; Lamija Fetić, Ž-19 – srebrena medalja;Muhamed Fejzović, M-19 – srebrena medalja i Edna Sarajlić, Ž-21 – bronzana medalja.

Obzirom da smo sa samo 9. takmičara donijeli pehar i visoko treće mjesto našeg kluba jako smo zadovoljni. Ovom prilikom najavljujemo slijedeće takmičenje koje će se održati 07.08.u Doborvocima kod Gračanice, gdje očekujemo još bolje rezultate i još bolji plasman našeg kluba. Ovom prilikom želimo da čestitamo organizatoru na vrhunskoj organizaciji, dodali su iz kakanjskog radio kluba “Kakanj” Kakanj E73EKK.