REŠAD MERDIĆ – ZA NAČELNIKA KAKNJA

Rešad Merdić, kandidat za načelnika Općine Kakanj.Kandidat je Stranke za BiH za načelnika Općine Kakanj.

Kao srednjoškolac u drugom razredu kakanjske Gimnazije ostao je bez oca i tako mlad preuzeo breme odgovornosti za porodicu: majku, sestre, braću.

Danas, kao izgrađena osoba, znat će se izboriti sa svim zahtjevima koje pred njega postavlja dužnost načelnika.Ti ne vjeruj nikome na riječ, svaki korak sam moraš preć. Popularni stihovi na Radio Kaknju svakodnevno tokom izborne kampanje pozivaju slušaoce da povjerenje na lokalnim izborima za Načelnika Općine Kakanj daju, kandidatu Stranke za BiH, Rešadu Merdiću.

Puno je simbolike u ovim ali i drugim stihovima iste pjesme: Bog te čuva, ti pazi ljude pa šta bude neka bude. Nije se slučajno kandidat za načelnika Kaknja, Rešad Merdić odlučio za ovakav medijski predizborni džingl. Kao srednjoškolac u drugom razredu kakanjske Gimnazije ostao je bez oca i tako mlad preuzeo breme odgovornosti za porodicu: majku, sestre, braću – svaki korak morao je sam prelaziti. Zarađivao je radeći posredstvom studentskih servisa ne birajući poslove.

Stipendiju djelio s porodicom i diplomirao na Mašinskom fakultetu. Čuvao ga Bog, a na ljude je pazio. Da nikoga ne povrjedi, da živi pošteno i pravedno – pa šta bude neka bude. Takav odnos prema ljudima i neljudima, vratio mu se višestruko korisno. Očuvao je očevu porodicu, izgradio vlastitu, a kroz radni vijek sticao nova znanja i iskustvo u profesionalnom i upravljačko rukovodećem smislu.Najteže je kažu, raditi s ljudima. Sto ljudi – stotinu ćudi.

Znao je pomiriti i pravilno usmjeriti sve te različitosti. Rešad je od prvag dana radnog staža, kao inženjer pripravnik, konstruktor mašinskih sklopova, projekt menadžer, bio upućen na timski rad i na ljude. Danas je Upravnik rudničkog Pogona Održavanje. Upravljajući elektromašinskim održavanjem rudarske mehanizacije, Rešad je upravljao procesima u kojima je direktno učestvovalo po 120 radnika, a indirektno i do pet stotina radnika različitih zanimanja.

Rođen je u Brnjicu 1963. godine, gdje je završio osnovno obrazovanje. Na rana ustajanja, sticanje radnih navika i obaveza, navikao se već od prvog vozarenja prema Kaknju gdje je završio Gimnaziju. Danas, kao izgrađena osoba, znat će se izboriti sa svim podmetanjima koja šire pojedini politički oponenti o njegovom žrtvovanju, ali i svim zahtjevima koje pred njega postavlja dužnost načelnika.Zato u ovo predizborno vrijeme sigurno i odlučno, uz podršku Stranke za Bosnu i Hercegovinu, za svoj narod, svoje komšije, prijatelje i sugrađane, krči put prema načelničkoj poziciji. Hrabro prije svega. U dvadeset godina političke karijere, od članstva u Stranci za BiH, već drugi mandat je predsjednik Općinskog savjeta Stranke za BiH u Kaknju.

Bio je zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kakanj, predsjednik Kluba vijećnika SBiH. Treći mandat je vijećnik u OV Kakanj. Odlikuju ga čestitost, iskrenost, odgovornost, odmjerenost. Sve navedeno svrstava ga u kandita za načelnika s najboljim referencama. Vjeruje da će građani 15. novembra izaći na izbore, prepoznati vrijednosti koje je izgrađivao godinama i hrabro dati glas za najboljeg, najsposobnijeg, pravednog i poštenog kandidata.