RMU KAKANJ: Penzionisano 105 radnika

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

U zasluženu penziju danas je ispraćeno 90 radnika Rudnika.U restoranu Društvenog standarda, na Površinskom kopu Vrtlište, svih 90 penzionisanih radnika Rudnika, primilo je poklone, među kojima je posebno mjesto uvijek zauzimao ručni sat sa posvetom.U ovom poklonu je puno simbolike, jer asocira na vrijeme, a ove godine penzionisani radnici Rudnika u ovom kolektivu su proveli više od 300 godina radnog staža. Pored toga uručene su i novčana nagrade koje se tradicionalno dodjeljuju povodom Dana rudara.

enver_penzioneriEnver Čaluk, prigodnim riječima pozdravio sve prisutne

Organizator ovog svečanog ispraćaja u mirovinu je Sindikat, odnosno Rudnički odbor sindikata, a sve prisutne prigodnim riječima pozdravio je predsjednik ovog odbora Enver Čaluk.

Penzionisanim radnicima, njihovim rukovodiocima, obratio se i direktor Rudnika Kasim Alajbegović. Evo šta je rekao: “Želim da sa svojom porodicom penziju trošite u lijepe stvari, a ne u lijekove. Kao što smo prošle godine obezbjedili i platili novac za poreze i doprinose, kako bi penzionisani radnici Rudnika na vrijeme dobili rješenja o penziji, isto ćemo to uraditi i za vas. O tome se nemojete brinuti.Koristim ovu priliku da upravniku Površinskog kopa Vrtlište, Selveru Hrustiću, njegovim saradnicima i svim radnicima čestitam izvršavanje godišnjeg plana na proizvodnji uglja i dostignutoj eksploataciji otkrivke većom od četiri stotine hiljada metara kubnih. Želja mi je da i iduće godine u ova doba čestitam još bolje rezultate, posebno upravi i radnicima Pogona Haljinići. Za nešto tako već smo odradili dobar dio priprema”.

kasim_penzioneri_1Direktor Rudnika Kasim Alajbegović: “Mi smo u ovu godinu ušli sa 21 miliona maraka poslovnog gubitka. Kraj ove godine prema procjenama dočekujemo sa gubitkom od oko deset miliona. Znači da smo i pored složenih poslovnih prilika uspjeli bolje poslovati. Na tome čestitama i vama, budući penzioneri, jer ste jednim dijelom i vi tome dali značajan doprinos”.

Pored 90 radnika koji su danas ispraćeni u penziju, u četvrtak je zakazan prijem za predstavnike 15 porodica, radnika Rudnika Kakanj koji su tokom 2016˛. godine preminuli, tako da ukupna brojka penzionisaniu radnika za 2016. godinu, zaključno sa polovinom decembra iznosi 115.

PRESS RMU KAKANJ