Rudar Kakanj u finalu turnira u Župči

Golom Fahrudin Kovača iz 78.minute Zeleno-crni porazili ekipu visočke Bosne i izborili plasman u finale 24.po redu memorijalnog turnira „Šehidima i poginulim sportistima BiH“ koji se igra u organizaciji FK Mladost iz Župče

Iako su tokom cijele utakmici imali terensku inicijativu, veću posjed lopte i brojne prilike, igrači Rudara do pobjede su došli tek u finišu. Strijelac pobjedonosnog gola bio je Fahrudin Kovač u 78.minuti.

I ova utakimica je pokazala da Zeleno-crni nemaju pravog realizatora i trener Mehanović s pravom ukazuje na ovaj problem.

-U prvom poluvremenu smo imali potpunu dominaciju,ali šta vrijedi kad ne možemo realizirati zrele prilike.Baš kao i u Novom Travniku, i na ovoj utakmici imali smo šest-sedam prilika,ali jednostavno nema ko da to realizira, kaže zabrinuti trener Mehanović, koji na raspolaganju ima samo 13 prvotimaca i 12 juniora.

Rudar je protiv Bosne startovao s ovom postavom: Bekan, Sivac, Musić, Goralija, Gačan, Popović, Čulov, Kobilica, Bešić, Mirza Kovač, Fahrudin Kovač, dok su u drugom poluvremenu igrala ova jedanaestorica: Karavdić, Filan, Gavrić, Kozlo, Cana, Gačić, Imamović, Ajanović, Mehić, Selimović i Spahić.

M.Komšo