Rukometni klub “Kakanj” ponovo u društvu najbolje rukometne elite

?

Rukometaši Kaknja sinoć su u Sportskoj dvorani Kakanj pobijedili Slobodu rezultatom 39:33. Ovaj susret je bio odlučujući za plasman u Premijer ligu BiH.

Krenulo se sa puno motivacije u ovom meču. Naime, to se primijetilo na samom početku meča a igralo se gol za gol sve do 19. minute kada Purić pogađa za 11:9.

Rukometaši Kaknja onda prave seriju pogodaka uz nekoliko dobrih odbrana Lalića i dolaze do rezultata 14:9 što su i zadržali do kraja prvog dijela koje je okončano rezultatom 19:15.

Na početku drugog poluvremena kakanjski tim povećava prednost na deset golova razlike, a Sloboda nije ozbiljnije uspjela priprijetiti domaćima.

Utakmica koja je odigrana pred prepunom dvoranom u Kaknju je završena rezultatom 39:33 u korist domaćina i kada je uslijedilo slavlje domaćih igrača i navijača.

 

 

?
?

Na samom kraju pristupilo se dodjeli pehara i medalja za domaću ekipu, a velika pobjeda za Premijer ligu proslavljena je i vatrometom koji je upriličen ispred Sportske dvorane Kakanj.

Portal Kakanjinfo kao medijski partner je od početka podrška ovom klubu u koji se iskreno vjerovalo u ulazak u najveći rang.

Čestitamo RK Kakanj na uspjehu i pratimo Vas i dalje!

Kakanjinfo.com