Ruski ministar odbrane se pohvalio na vojnoj konferenciji da je Rusija uspješno testirala najsavremenije rakete u Siriji

su-35-rusija-avion-vojska-650x365

 

Tokom primjene vojne tehnike u Siriji identifikovan je niz konstruktorskih i proizvodnih nedostataka, izjavio je šef ruskog vojnog resora na svečanosti posvećenoj prijemu naoružanja i vojne opreme u oružane snage, izvještava portal “Ruskarec”.

“Ministar odbrane RF Sergej Šojgu rekao je da je operacija VKS u Siriji doprinijela otkrivanju niza nedostataka u funkcionisanju vojne tehnike.
Prema Šojguovim riječima Ministarstvo odbrane razmotriće mjere u vezi sa povećanjem pouzdanosti vojne tehnike.
Operacija VKS Rusije u Siriji počela je 30. septembra prošle godine. Ruska vojska u proteklom periodu testirala je najnovije naoružanje u borbenim uslovima.
Početkom oktobra u Moskvi je održana vojno-tehnička konferencija posvećena unapređenju naoružanja u vezi sa sirijskim iskustvom. Šojgu je tada govorio sa čim se sve ruska vojska suočila tokom operacije”.

Stečeno je praktično iskustvo gađanja visokpreciznim oružjem dalekog dometa sa površinskih brodova i podmornica, iz voda Kaspijskog i Sredozemnog mora. Avioni strateške avijacije u realnim borbenim okolnostima prvi put su primijenili nove rakete vazdušnog baziranja H-101, dometa do 4,5 hiljada kilometara, izjavio je ministar odbrane RF.

Šojgu je takođe naglasio da je rusko naoružanje u cjelini pokazalo svoju pouzdanost i efikasnost u „komlikovanim uslovima na pustinjskom terenu“.

(saff)