(VIDEO) Nermin Mandra: Kulturni centar Fondacije Turk-Bošnjak je vakuf i nemjerljiv doprinos u obrazovanju za učenike!

img_6877

Jučer je u kakanjskom naselju Doboj upriličena svečanost povodom otvorenja kulturnog centra Fondacije Turk-Bošnjak (Sulejmanija), internata za mušku djecu koji su zajedničkim snagama uz međusoban doprinos izgradili iz fondacije Turk-Bošnjak, uz podršku Općine Kakanj.

Internat je namijenjen za učenike osnovnog i srednjeg obrazovanja.

– Cilj ovog internata je odgojiti jednu generaciju koja će imati pri ruci svu savremenu tehniku ali prije svega u svojoj duši nositi vjeru. Zahvalio bih se gradonačelniku Kaknja Nerminu Mandri i njegovim saradnicima koji je od prvog dana dao veliku podršku našoj fondaciji rekao je – Bilal Dželbalbi direktor fondacije Turk-bošnjak.

Gradonačelnik Nermin Mandra zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovom projektu i istakao važnost ove institucije za grad Kakanj, naselje Doboj i njenu omladinu.

“Na ovom mjestu učenici osnovnog i srednjeg obrazovanja uz najbolje uslove moći će da stiču znanja i školuju se, ali isto tako ne treba da zaborave one koji su im pomogli – kazao je Mandra.

Nakon poludnevne prigodne manifestacije uslijedilo je svečano presjecanje vrpce, zajedničko druženje, namaz i ručak u prostorijama đačkog internata, zajednički obilazak izgrađenih prostorija a potom i upozavanje.

H. Hadžić/kakanjinfo.com

Na portalu kakanjinfo.com pogledajte detalje sa jučerašnje svečasnosti, otvaranja internata, govor aktuelnog načelnika Nermina Mandre, direktora fondacije, gosta, učenja dove i naravno ekskluzivne fotografije unutarnjeg dijela internata u Doboju.

Fotogaleriju pogledajte na linku;

https://www.facebook.com/pg/kakanjinfo/photos/?tab=album&album_id=1313984138633537

Vaš kakanjinfo.com