Sada svoj stari bicikl koji vam više ne treba možete dovući u Muzej Kaknja

JU Kulturno-sportski centar Kakanj – odjeljenje Muzej Kaknja će tokom Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2017” organizovati izložbu fotografija iz arhiva Zemaljskog muzeja i biciklističkih memorabilija koji svjedoče o dugogodišnjoj tradiciji biciklizma u BiH.

Kako bismo obogatili pomenutu izložbu uz nju planiramo izložiti eksponate iz tehničke zbirke Muzeja Kaknja a koji se odnose na biciklizam. Stoga, ovom prilikom pozivamo sve koji posjeduju stare bicikle, fotografije starih bicikala, audio ili video zapise i dokumente da nam iste doniraju i pomognu nam da kreiramo jedinstvenu izložbu koja bi krasila Muzej Kaknja.

Također, želimo da vas obavijestimo da ćemo vršiti otkup retro bicikala, dijelova kao i sve pomenute materijale. Nakon što izvršimo selekciju najstarijih i najzanimljivijih dostavljenih materijala, stručni tim će izvršiti muzejsku procjenu eksponata.

Ono što je bitno istaknuti jeste da ćemo sve stare bicikle ili dijelove restaurirati. Retro bicikla nam možete iznajmiti kako bi jedan dan ista bila uvrštena u muzejsku izložbu. Iznajmljena bicikla nakon izložbe bismo vratili vlasnicima.

Za sve detaljnije informacije molimo vas da pozovete na broj telefona 032/771-920 ili nas kontaktirate putem e-maila [email protected]!

Kontakt osoba – Amra Veispahić kustos tehničke zbirke

Javni poziv je otvoren do 21.07.2017. godine!

JU KSC KAKANJ