Sarajlija Ramiz Javoraš preminuo: Država mu nije pomogla, srce mu prestalo kucati. Troje maloljetne djece ostalo bez oca

Sinoć se Sarajevom proširila tužna vijest o odlasku Ramiza Javoraša, YouTubera kojeg smo prošle godine imali prilike upoznati kroz njegovu borbu s ozbiljnim zdravstvenim izazovima.

Ramiz je preminuo u dobi od samo 34 godine, ostavljajući iza sebe troje maloljetne djece i veliku prazninu u srcima svojih bližnjih i pratitelja.

Ramiz je svojim video sadržajem i prisutnošću na društvenim mrežama podizao svijest o važnosti doniranja organa i apelirao na potrebu za transplantacijom srca. Njegova borba bila je iskrena i hrabra, a njegova poruka odjekivala je među mnogima.

Nažalost, uprkos njegovim naporima i apelima, transplantacija srca nije se dogodila na vrijeme, a država nije pravovremeno odgovorila na njegove potrebe. Ramizova borba i gubitak podsjećaju nas na ozbiljne izazove i poteškoće s kojima se suočavaju pacijenti u potrazi za transplantacijom organa.

Ostajući bez oca, troje djece suočava se s teškom sudbinom, a zajednica dijeli njihovu bol i tugu. Neka Ramizu Javorašu bude laka bosanska zemlja, a svi oni koji su mogli pridonijeti njegovoj borbi za život neka se danas zapitaju o važnosti svojih odluka i djela.