Saznajemo: Moguće da je Midhat Sikira novi direktor TE Kakanj a tehnički Sejfo Silajđija!?

KO JE NOVI DIREKTOR TERMOLEKTRANE KAKANJ ?

Haris Neimarlija, Behaija Husika, Midhat Sikira i Fahrudin Omerhodžić su prethodnih mjeseci bila imena koja su se spominjala kao potencijalni kandidati za direktora TE Kakanj.

Jedini smo pisali o tome.

Tada smo saznali da je koalicionim dogovorom SDA, DF I SBB, SDA tada dobio ukupno 7 pozicija a koje su od Federalnog značaja. Tako je Kakanj dobio poziciju direktora Termoelektrane Kakanj.

U toj formulaciji bilo je poznato da je ove godine već bio istekao mandat aktulenom direktoru Enveru Merdiću a koji je produžen za koji mjesec zbog pandemije koronavirusa i svih dešavanja oko toga kao i drugih stvari koje su uzrokovale prolongiranje imenovanja novog direktora a koji je kako stvari stoje direktor TE Kakanj najdalje do 20.decembra ove godine.

No, postavlja se pitanje je li to on već ranije znao a sve su prilike da jeste pa se s toga i kandidovao za Općinsko vijeće Kakanj gdje je osvojio mandat.

Nakon našeg pisanja dolazi do toga da su se obistinila naša saznanja i tadašnji navodi i informacije koje smo naveli a sada je sve jasnije da se početkom naredne sedmice radi o novom imenovanju za direktora TE Kakanj.

Kako “nezvanično” saznajemo radi se o Midhatu Sikiri koji bi prema našim saznanjima trebao postati novi direktor TE Kakanj dok bi za tehničkog direktora TE Kakanj mogao biti imenovan Sejfo Silajđija.

KAKANJINFO