Saznajemo: “Pokušaj ili Nagovještaj” dolaska Fudine inicijative iz Zenice u Kakanj!

Poznato je da je Fudina incijativa u Zenici za kratko vrijeme putem interneta preko neko stranica pod pseudonimom KF a poslije kada je postala zvanična dobila je naziv KF-Zenička Inicijativa Kasumović Fuad a koja je za kratko vrijeme putem masovne podrške napravila pravu otvorenu pometnju i primamila mnoge glasove i donijela ogromnu podršku sada već aktuelnom načelniku Grada Zenice Fuadu Kasumoviću te je počela da se pojavljuje putem interneta i u drugim općinama ZDK.

Naime ako se sjećamo sam Kasumović je u kampanji i govorima te u Intervju za jednu bh teleleviziju odmah nakon pobjede na lokalnim izborima, tada izjavio da se vjerovatno neće puno čekati nego ista inicijativa ima plan prenijeti svoju politiku prema drugim općinama a cilj je “pokušati” ovladati u ciljanim općinama ZDK.

Kako smo saznali u zadnje vrijeme se u Kaknju aktivno radi na razgovorima i pregovorima sa već nekim “iskusnim” licima iz političkog života a koji su bili godinama članovi iz skoro svih stranaka i pozicije i opozicije da se razgovara oko pokretanja ove incijative i u Kaknju.

Kako se priča, tu će biti moguće vidjeti već “prekaljena” kakanjska lica u politici a koji su s oprobali u mnogim strankama prethodnih godina i nezadovoljni u svojim matičnim strankama bili su nedavno u razgovorima sa ljudima Fuada Kasumovića.

Pitanje je je li ova stranica jedna od naznaka ili pokušaja u nizu pripreme terena putem FB-a o tome da se primami veći broj publike o čemu se već neko vrijeme govori i priča, ostaje da se vidi!?