Seljak, Mljekar i Mesar Vas pozivaju da dođete na iftar na Malak Farmu

Seljak, Mljekar i Mesar s ljubavlju proizvedoše zdrave, domaće namirnice za najukusnije iftare

Seljak, Mljekar i Mesar vole da ih dođu posjetiti i znani i neznani gosti na njihovoj Malak Farmi. Najdraže im je ugostiti svoje drage prijatelje na iftaru u mjesecu ramazanu. Vole ih poslužiti ukusnim jelima i pićima po brižno biranim tradicionalnim načinima pripreme i serviranja.

Obraduju se kada im gosti dođu malo ranije, pa da prošetaju Farmom, i odmore dušu uz pogled na zelenilo, divne životinje, i drveće koje se sprema da uskoro probehara. Odlučiše svakom ko dođe na iftar na Farmu pokloniti taj dan besplatan ulaz na Farmu.

Čuvena Mljekarova topa
U svim jelima restorana Malak Farme, koje pripremaju vrijedne kuharice Malak Farme, nalaze se proizvodi Seljaka, Mljekara i Mesara. Proizvodi dolaze svježi iz njihove tri proizvodnje koje se nalaze stotinjak metara udaljene od restorana. Topa je našim ljudima najdraže iftarsko jelo, pa je svako priprema na svoj, poseban način. Naša topa se pravi od Mljekarovih proizvoda: pavlake, maslo, kriška sir, sitni sir i dimljeni sir, koji joj daju tako poseban i lijep ukus. Seljak uz topu servira posebnu lepinu/somun, karakterističnu za ovaj dio Bosne. Farma je čuvena i po pitama, a kada ih probate saznat ćete zašto.


Kvalitetno domaće meso sa Malak Farme

Mesar priprema za iftar najkvalitetnije komade domaćeg telećeg i junećeg mesa, od kojeg naše divne kuharice prave Malak teleću čorbu, teleće pečenje sa krompirom i roštilj. Roštilj je opet posebna priča. Na roštilju dominiraju Mesarovi ćevapi od kvalitetnog mesa pripremani, bez aditiva, pojačivača okusa, soje i hljeba u njima, kako bi našim gostima što više prijali. Pita i ćevapi ne mogu bez jogurta, tako da Mljekar servira svoj pravi jogurt. Za zasladu, naći ćete kao kod naših nana, tradicionalno slatko: sutliju i hošaf, a sve to na kraju zaliti bosanskom kahvom i domaćim Seljakovim sirup sokovima.


Ramazanski paketi sa Farme u Vašem domu uz besplatnu kućnu dostavu
Kako se topa svidjela našim gostima i mnogi je žele kući ponijeti i sami napraviti, Seljak, Mljekar i Mesar osmisliše dva ramazanska paketa. Jedan u kojem se nalazi Mljekarovi proizvodi: dimljeni sir, puter, pavlaka, kriška sir i Seljakov sirup sok od zohve. U drugom ramazanskom paketu se također nalazi isti proizvodi kao i u prvom paketu, s tim da je Seljak u drugi paket stavio i svoj džem od šipurka a Mesar tradicionalno pripremani sudžuk. Ramazanske pakete pored standardnog pakovanja u eko kese Malak Farme, možete naručiti i u jutanoj vreći ili u pletenoj korpi.
Naše vrijedne kolege vam ramazanske pakete i sve druge proizvode mogu dostaviti uz besplatnu kućnu dostavu putem broja telefona 061 901 900.

Mesdžid na Farmi i znamenitosti u Kraljevoj Sutjesci
Na Farmi se nalazi i mesdžid, kako bi naši gosti mogli polahko i na miru namaz obaviti. U neposrednoj blizini Farme je Džamija džemata Brežani, gdje se može i teravija klanjati. Na par minuta vožnje od Malak Farme nalazi se Kraljeva Sutjeska, koja obiluje spomenicima kulture i duhovnosti. U Kraljevoj Sutjesci se nalazi jedna od najstarijih džamija sagrađenih u Bosni i Hercegovini – džamija sultana Mehmeda II El-Fatiha Osvajača, iz druge polovine 15. stoljeća, Franjevački samostan i crkva sv. Ivana Krstitelja, podignuta u prvoj polovini 14. stoljeća, i kuća Ive Duspera, iz ranog 19. vijeka, jedna od najstarijih sačuvanih kuća iz osmanskog perioda u srednjoj Bosni.

Gdje možemo kupiti proizvode Seljaka, Mljekara i Mesara?
Proizvode Seljaka, Mljekara i Mesara možete kupiti svaki dan u sedmici na sljedećim lokacijama:

  • na Malak Farmi kod Kaknja
  • u prodavnici Malak Farme “Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar…” u Sarajevu na Pofalićima
  • ul. Zmaja od Bosne br. 26, kontakt telefon: 061 302 301
  • u prodavnici Malak Farme “Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar…” u Sarajevu na Saraj Polju
  • ul. Adija Mulabegovića br. 7, kontakt telefon: 061 091 900
  • u prodavnici Malak Farme “Bili jednom Seljak, Mljekar i Mesar…” u Sarajevu u Gradskoj
  • tržnici Markale, ul. Mula Mustafe Bašeskije 4a, kontakt telefon: 061 301 100
  • putem besplatne kućne dostave u Sarajevu, kontakt telefon: 061 901 900
  • putem aplikacije Korpa.ba

Rezervacija iftara je obavezna putem broja telefona 061901900, ili e-maila [email protected] .

Dobro došli, o vi divni ljudi.