Skup ljubitelja alfa romea u Zenici: Prihod od tombole ide za liječenje male Sajjre Poljo

klub_alfa_ze2-1191x679

U organizaciji Udruženja ljubitelja alfa romea Alfa romeo club Zenica u ovom gradu proteklog vikenda održan je Drugi međunarodni skup ljubitelja alfa romea na kojem je učestvovalo više od 150 alfista iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, te cijele BiH.

– Oko 150 vozila je učestvovalo. Dosta je došlo ljudi iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Zagreba, Beograda… Bila su djeca iz Sportske škole, ugostili smo 36 djece štićenika iz JU Dom-porodica, kazao nam je Mehedin Fejzić Braco, predsjednik Kluba.

Prvog dana učesnici su obišli kulu na Vranduku i Etno-selo Muzej u Bilješevu, te navečer imali Alfa romeo party na izletištu Smetovi. Drugog dana okupljanje je bilo na Trgu Alije Izetbegovića, gdje je bila izložba vozila alfa romeo, kao i tombola sa bogatim nagradama, a sav prihod od uplate za tombolu ide u humanitarne svrhe, za liječenje desetogodišnje Zeničanke Sajjre Poljo, koja je zbog nesavjesnog vozača teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći 26. februara 2015, zbog čega je danas vezana za invalidska kolica.
Urađena su dva od planiranih pet tretmana presađivanja matičnih ćelija kod Sajjre i napredak je evidentan. Mala Sajjra je i članica Kluba ljubitelja vozila alfa romeo. Održan je i ispit spretnosti, tj. vožnja ubrzanja na zeničkom GGM-u (Glavna gradska magistrala), defile vozila kroz grad, bilo je takmičenje u prebacivanju boca sa plinom…

Linde Gas Bh d.o.o. Zenica, kao partner okupljanja, organizirao je takmičenje u fizičkoj spremi. Za najmlađe učesnike u pretovaru plinskih bombica, a za odrasle u pretovaru praznih plinskih boca.

Članovi Kluba za alfa romeo kažu da su to vozila koja se vole ili ne vole, ali i da ko god je jednom kupio automobil ove marke, da je kupovao ponovo alfu. Trenutno zenički klub ima 66 aktivnih članova.

– Mi volimo Zenicu, volimo BiH i želimo pokazati ljudima da ovdje možemo biti svi jednaki, da nema veze ko si, šta si i odakle si. Svi se vozači alfa romea poštuju. U životu bi puno bolje sve funkcionisalo da je više ovakvih ljudi, rekao je Fejzić.

Pomoć u organizaciji ovog skupa pružili su Grad Zenica i v.d. gradonačelnika Selver Keleštura, Triglav osiguranje, Almy Zenica i Linde Gas Bh.