Slijedi još jedan bogat sportski vikend u našem gradu

Najavljujemo još jedan prebogat kakanjski sportski vikend. Pozivamo građane Kaknja da masovnim dolaskom na utakmice podrže kakanjske klubove i kakanjski sport.

Petak, 7.april 2017.godine

U petak 7.aprila 2017.godine, u Sportskoj dvorani Kakanj, sa početkom u 18:00 sati, bit će odigran drugi meč polufinalne serije plej-ofa Premijer lige  BiH u odbojci u kojem Odbojkaški klub “Kakanj 78” igra protiv ekipe “Radnika” iz Bijeljine. Prvu utakmicu polufinala Kakanjci su izgubili.

*********

Subota, 8.april 2017.godine

U subotu 8.aprila 2017.godine, sa početkom u 16:30 sati, FK “Mladost” Doboj Kakanj na stadionu “MGM Farm Arena” dočekuje ekipu NK “Olimpic” Sarajevo. Radi se o premijerligaškoj utakmici trećeg kola Lige za ostanak.

*********

U subotu 8.aprila 2017.godine, u 16:00 sati, u okviru XXI kola Prve lige F BiH u nogometu, FK “Rudar” Kakanj na svom stadionu dočekuju ekipu NK “Novi Travnik”.

*********

U subotu 8.aprila 2017.godine, u 19:00 sati, u Sportskoj dvorani Kakanj, bit će odigrana košarkaška utakmica 7.kola Lige za prvaka (Lige 6) između KK “Kakanj” i KK “Bosna Royal Jely” Sarajevo.

********

U organizaciji Društva pedagoga tjelesne kulture Kakanj, u subotu 8.aprila 2017.godine, sa početkom u 8:30 sati, u Sportskoj dvorani Kakanj i sali Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” Kakanj bit će održano takmičenje učenika kakanjskih osnovnih i srednjih škola u odbojci. Molimo sve one koji su u prilici da prate ove utakmice. Molimo medije da, u skladu sa mogućnostima, prate ovo takmičenje.

*********

Nedjelja, 9.april 2017.godine

U nedjelju 9.aprila 2017.godine, u Sportskoj dvorani Kakanj, bit će odigran Finalni turnir Prve ženske federalne lige u odbojci. Učesnici turnira su ekipe: OK “Gradina-Herceg” Srebrenik, OK “Turbina” Jablanica i ŽOK “Kakanj”. Prva utakmica počinje u 9:00 sati. Dvije od ove tri ekipe će se plasirati u viši rang takmičenja – Super ligu Federacije.

**********

U nedjelju 9.aprila 2017.godine, u Sportskoj dvorani Kakanj, sa početkom u 15:30 sati, Rukometni klub Kakanj dočekuje ekipu RK “Krivaja”.

**********

U nedjelju 9.aprila 2017.godine, u Sportskoj dvorani Kakanj, se nastavljaju utakmice Lige mjesnih zajednica u malom nogometu “Kakanj 2017”. Donosimo raspored utakmica: