Sloboda dobila Kakanj u samoj završnici

 Košarkaši Kaknja namučili su favorizovanu Slobodu. Malo je nedostajalo da mladi i manje iskusni trener Kaknja, Benjamin Šabić, nadmudri i pobjedi, starijeg i iskusnijeg kolegu Damira Mulaomerovića

Košarkaši Kaknja su maestralno odigrali drugi period u kojem su postigli 31 poen, iznenadivši, možda i sami sebe, ali sasvim sigurno igrače Slobode i trenera Mualaomerovića. U toj drugoj četvrtini, igrači Benjamina Šabića uspjeli su stići i prestići prednost od osam poena razlike koju je imala Sloboda poslije prvih deset minuta. Prvo poluvrijeme je završilo sa prednošću Kaknja od sedam poena 41:48, a do prve prednosti stigli su u 16. minuti utakmice poenima Dubinskog za 34:36.

Cijeli treći period ekipa Kaknja je bila u prednosti, ali je Sloboda smanjivala razliku tako da se u završnih deset minuta ušlo sa poenom razlike za Kakanj (64:65).

U posljednjem periodu tri puta je bilo nerješeno 70:70. 72:72 i četiri ipo minute prije kraja 75:75. U završnici kod igrača Kaknja nije bilo dovoljno koncentracije, koja je do tada bila na visokom nivou. Izgubljeno je nekoliko lopti u dodavanjima, i promašeno je nekoliko šuteva koji su mogli donijeti bodove u Kakanj. Iskoristili su to igrači Slobode i u odlučujućim sekundama napravili prednost od šest poena 81:75. Poslije tri neiskorištena napada Kaknja, Sloboda je iskoristila sve tri svoja napada, poslije tri uzastopna neiskorištena napada Kaknja. Sve se dogodilo u predzadnjoj minuti utakmice.

Bez obzira što je Ibrahim Durmo (23) postigao najviše poena u tuzlanskom timu, igrač prevage bio je Amerikanac, Darrell Loyd Davis (21). Podizao je svoje saigrače i ubacivao ključne poene.
Kod Kaknja svi igrači koji su ulazili u igru zaslužuju pohvale. Pokazali su visok nivo borbenosti, i poraz od Slobode sa pet poena razlike, koja je formirala roster za ABA 2 ligu, prije se može smatrati moralnom pobjedom, u suretu gdje se ekipi Kaknja nisu davale nikakve šanse.

OKK Sloboda- KK Kakanj 83:78 (41:48)
(25:17, 16:31, 23:17, 19:13 )

Utakmica drugog kola prvenstva BiH. Mala dvorana Mejdan. Sudije:Haris Bjedić, Ernad Karović i Dženan Hasić. Opunomoćenik: Jadran Lasetović.
SLOBODA: Jakov Mustapić 12, Adi Alikadić 4, Darrell Loyd Davis 21, Bogdan Bojić 8, Milan Munižaba, Emir Karajinić, Haris Dedajić, Nedim Omerović, Đorđe Kapanović, Fahrudin Manjgafić 7, Ibrahim Durmo 23, Jasmin Jakupović. Trener: Damir Mulaomerović. Pomoćni trener: Adnan Žuinić.
KAKANJ: Jackson Dubinski 17, Sead Delibašić, Zlatan Tepić 3, Aldin Đelmo 14, Aldin Muilizović 13, Damir Pirić, Imran Fazlić 2, Mirza Velić, Nemanja Gavranić 16, Alija Islamović 2, Miloš Pajović 11, Džan Pirić. Trener: Benjamin Šabić. Pomoćni trener: Mirnes Ganić.

Adib ZEKIĆ