SNIMAK PORTALA KAKANJINFO GLEDA REGION: Djevojčicu udario automobil nakon što je istrčala prilikom prosjačenja

Jučer je u Visokom maloljetna djevojčica zadobila lakše tjelesne povrede u nesreći koja se dogodila u Visokom.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u javnosti objavili i kazali da se nesreća dogodila u Visokom te da je djevojčica prevezena u Dom zdravlja gdje su konstatovane lakše tjelesne povrede.

Na videu koji je objavljen na portalu Kakanjinfo koji je autor istog a koji smo prvobitni objavili na Youtube kanalu i društvenoj mreži FB, stranici portala a čiji su snimak prenijeli mediji poput; KLIxa, Avaza i drugi na prostoru Balkana na kojem se vidi se kako djevojčica tokom prosjačenja na cesti u Visokom istrčava ispred automobila dok drugi automobil dolazi iz suprotnog smjera i retrovizorom obara djevojčicu na asfalt. Video je snimam prvenstveno kako bi ukazao na problem prosjačenja a onda se desila ova nezgoda koju je uspio snimiti objektiv telefona.

Vozač je odmah zaustavio automobil dok su djevojke iz njega istrčale i odvezle djevojčicu kako bi joj se ukazala ljekarska pomoć.

Iz redakcije portala Kakanjinfo su prvobitno objavili snimak kako bi “osvijestili” mnoge nedležne institucije da se pobrinu da na cesti kontroliraju dijelove gdje mala djeca prose, jer u ovakvim situacijama neko će potpuno nedužan odgovarati a ovaj događaj na svu sreću nije završio kobno.

Kakanjinfo.com