Srušio se avion u Mostaru: Poginulo pet osoba, od kojih troje djece

Pet osoba, od kojih je troje djece, poginulo je u avionskoj nesreći u Mostaru, koja se dogodila danas u popodnevnim satima. 

Prve informacije govorile su da su poginule četiri osobe, odnosno pilot instruktor i troje djece učenika, a naknadno je ministar MUP-a HNK Slađan Bevanda potvrdio da je, osim njih, među poginulima i još jedna mlađa osoba.

Nezvanično saznajemo da je poginulo dvoje djece vatrogasca koji radi na aerodromu, te dijete uposlenika koji radi na tornju aerodroma.

Tragedija se dogodila u popodnevnim satima u mostarskom naselju Jasenica, a kako je potvrđeno iz policije srušio se manji avion.

-Policijske patrole su na terenu. Za sada se spomnjie pogibija pilota i troje djece. Kasnije ćemo imati više informacija – kazali su za Faktor odmah nakon nesreće u Operativnom centru MUP-a HNK.

Avion je nakon pada izgorio, a od cijelog trupa ostao je samo zadnji dio.

Tragedija se dogodila oko 16 sati u naselju Rodoč kod Mostara, oko 200 metara zračne linije sjeverno od Aluminjskog kombinata, kad je pao sportski avion bh. oznaka.

Sportski avion se u padu prepolovio i zapalio. Intervenirala je vatrogasna i hitna služba. Na teren su izašla četiri vatrogasna vozila, tri vozila hitne pomoći i nekoliko policijskih vozila.

Istragu o ovoj nesreći preuzet će državni tužilac.

FAKTOR.BA