PREDSJEDNIK KAKANJSKOG SUDA ELDAR ZAIMOVIĆ RADIO ZA SUADA AGIĆA: ZAŠTO TA INFORMACIJA NIJE JAVNA I NIJE NA STRANICI OPĆINSKOG SUDA, DA LI SE KRIJE IZ NEKOG RAZLOGA OD JAVNOSTI !?

Prilikom prikupljanja informacija o radu kakanjskog suda uz sve odgovore koje smo dobili od još uvijek aktuelnog predsjednika suda Eldara Zaimovića, dobili smo i informaciju iz biografskih podataka gdje piše da je svoj pripravnički staž radio i odradio u advokatskoj kancelariji Suada Agića, advokata iz Visokog i Kaknja, dakle više od tri godine radio je za Agića.

Osim toga navedeno je da je Zaimović u ovoj kancelariji radio zajedno sa Suadom Agićem u kancelariji u kojoj isto radi i Ševala Demir a zajedno se pojavljuju na sudu.

Kako saznajemo od Advokatske komore diskutabilan je i prostor u kojem i dan danas rade advokati a prijateljski bliski sa Zaimovićem. Prostor u kojem su radili je Agićev kao i kancelarija u kojoj se i danas radi. U toku je prikupljanje svih podataka i konkretno još nema odluke dokle je ADVkomora došla u ovoj fazi.

Postavlja se pitanje; Da li je kod predsjednika kakanjskog suda Eldara Zaimovića možda u “povlaštenom” položaju Suad Agić, njegov mentor iz kancelarije obzirom da su radili skupa više od tri godine a gdje je radio svoj “pripravnički” nakon čega je i imenovan na mjesto sudije !? Zašto Zaimović nije tada prijavio rad u dvije kanceleraije ili možda nije to njegova dužnost niti obaveza ili nije smio ili nije htio.

U odgovoru na naše pitanje Zaimović je napisao da je podatak gdje je on radio pripravnički naveden na stranici suda a mi smo to provjerili i nije istina da su ti podatci navedeni kao takvi u što se i javnost može uvjeriti. Nigdje javno nema kod koga je radio Zaimović, odnosno da je Agić bio njegov učitelj poslu, osim što je prvi put objavljeno kroz naš intervju, te se da primjetiti da informacija nije bila nikad javna gdje je tada radio i ko mu je bio mentor.

Odgovor portalu Kakanjinfo na pitanja od Intervju-a ove godine…

U narednom periodu objaviti ćemo na koji način su povezana sva ova lica i zašto je možda smetnja svaka javna objava koju uradi portal Kakanjinfo o radu suda ili povezanosti između određenih lica.

Podaci navedeni na stranici općinskog suda u kojima nema informacije gdje je Zaimović radio pripravnički.

“Ako ćemo pošteno, da smo znali da je Zaimović Eldaru učitelj bio Suad Agić, iskreno mi ga nikad ne bi prijavili Advokatskoj komori jer smo onda tek vidjeli da ne vrijedi da se ide protiv uhodanog sistema. Dvije godine trpimo sve moguće “pritiske” a posebno je to primjetno nakon prijave Hadžića prema Agiću za sumnju u nezakonit rad njegove kancelarije koji je nakon naše prijave a onda naredbom Advokatske komore dobio naredbu da skloni reklamu s kancelarije u Kaknju a potom i da dostavi svu potrebnu dokumentaciju da se ispita zakonitost njegovog rada.

Da li se to može dovesti u vezu sa tim da je tako ubrzo nakon toga i na press konferenciji “slučajno”, Zaimović kao predsjednik suda a Agićev bivši uposlenik “pripravnik” odbijao da odgovore na naša pitanja. Da li zato ima motiv da se našem portalu ne dozvoljava da dođe do prave istine i to ćemo vidjet, pred nama je… Jer ovdje kad vidiš ovu povezanost, otvori se velika sumnja da to neće biti kako treba, jer iskreno nema smisla govoriti o tome da se može uraditi nešto da se istjera prava istina, jer što kažu “vrana, vrani oči ne vadi, ipak oni decenijama sarađuju.

Prijavi te čovjek koga si ti prvi prijavio, to ni u plemenima nema ali ima kod nas. Zanimljivo je da naša prijava koja je podnešena protiv ovakvih stvari ne može proći ni u Kaknju, niti u Zenici, a čim ode u Sarajevo to ljudi obrade ana profesionalan način i nema one “jesil nečiji” ” kaže urednik portala Hamid Hadžić.