ADVOKATSKA KOMORA FBIH NAREDILA ADVOKATU SUADU AGIĆU UKLANJANJE REKLAME SA KANCELARIJE U KAKNJU: NAKON PRIJAVE NOVINARA HAMIDA HADŽIĆA PROTIV ADVOKATA POKRENUT I POSTUPAK ZAKONITOSTI UGOVORA IZMEĐU AGIĆA I ŠEVALE DEMIR

Prije nešto više od godinu dana, tačnije 11.septembra 2021.godine smo pisali o mogućem nezakonitom radu u dvije kancelarije advokata Suada Agića, istovremeno u Visokom i Kaknju a razloga je mnogo da se o ovoj temi govori naširoko, posebno ako uzmemo u obzir da je dugo vremena Agić i političar, bivši SDA-ovac, NIP-ovac, sad valjda “samostalni vijećnik” u OV Visoko, kombinovano, po potrebi političar – vijećnik i advokat i tako godinama.

Nakon prve prijave urednika i novinara portala Kakanjinfo Hamida Hadžića prema Advokatskoj regionalnoj komori u Zenici o ovom slučaju preispitivanju rada advokata i odbijene prijave iz njima poznatih razloga, nismo odustajali i čak smo sumnjali u takav raspletu Zenici jer je “političko familijarno – rodbinska, jaranska i telefonska linija dobro uvezana” te smo bili uporni u dokazivanju istine i krenuli u novi postupak prijave prema Advokatskoj komori FBIH koja je upućena u Sarajevo.

Kako smo dobili odgovor Advokatska komora FBIH je prihvatila sve činjenice i navode koje u prijavi naveo novinar i urednik portala Kakanjinfo Hamid Hadžić i koje insinuiraju na još nezakonitosti u radu kancelarije advokata Agić Suada a kako piše Advokatska komora FBIH preisptuje se i rad Ševale Demir (njegove sestrične) koji su radili u istoj kancelariji a o čemu ćemo detaljno pisati u narednom periodu.

“Ovo je samo početak vrha ledenog brijega uhodane kombinacije advokata i suda na čemu ću i dalje insistirati da u javnost dopre što više istine i samo istina a razloga je mnogo. Prije dvije godine kao novinar pravno sam naciljan zbog pisanja istine i ništa to nije slučajno a bio sam uporan i istrajan da pokažem javnosti kako to uvezano funkcioniše kod nas. Za ovakve postupke, dokazivanja, treba mnogo vremena i živaca ali i upornosti. Dokaza imamo a dosta toga i za objaviti. Evo, konačno je stigla ODLUKA Advokatske komore FBIH u pravi trenutak da se preispita i ispita (ne)zakonit rad ovog advokata na što smo i ukazali.

Pravda je spora ali ne i nedostižna. Konačno mi je vraćena nada da je počela funkcionisati pravna država jer evo već dvije godine radim na tome. Neka i sam ostanem ja im kleknut neću, i borit ću se i medijski i pravno protiv ovakvih do zadnjeg trenutka. Od krivičnih prijava koje sam prošle godine podnio još nema rezultata a ako ima imalo sluha za pravdu nadležnog tužioca trebalo bi da bude rezultata. Osim toga vidićemo zbog čega si sve kažnjavan i koliko imaš prijava Suade Agiću iako se to vješto krije od javnosti, a vidi Suade – I autogol je gol” – kaže Hamid Hadžić.