Sve dogovoreno, imamo najveći transfer u historiji fudbala!

pogba

Dogovor je konačan, suma je nešto veća od 110 miliona evra, pa je za dlaku Pogba skuplji od Balea, tačnije, ovo je najveći transfer u historiji fudbala!

Nešto poslije 19 sati, italijanski mediji su prenijeli da su usaglašeni posljednji detalji, ostalo je uskoro da bude zvanično objavljeno.

Dileme više nema, Pol Pogba se poslije četiri sezone vraća u Manchester United iz koga je u Juventus stigao kao slobodan igrač!

Poznati novinar Di Marcio je saopštio detalje, Juventus će neto prihodovati oko 100 miliona eura, sa porezima, ovaj transfer je veći od 110 miliona.

Mino Rajola je dogovorio svoju komisiju sa Unitedom, s obzirom da ima pravo na petinu, jasno je da bi trebalo da prihoduje više od 20 miliona eura, ali se priča da se odrekao dijela, kako bi progurao transfer.

Uz to, recimo i da će Pogba dobiti još milion kao “narukvicu” prilikom potpisa, ali to je sića za ono što će dobiti za petogodišnju vjernost. Naime, Francuz je potpisao ugovor na 12 miliona po sezoni, čime će postati jedan od pet najplaćenijih fudbalera na svijetu.

Tokom večeri Juventus će i zvanično saopštiti da je prodao Pola Pogbu, što je bilo jasno kada su isplatili klauzulu za Higuaina od 90 miliona eura.

sportske.net