Svečano obilježen Dan Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj

Učenici, roditelji, profesori i gosti Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj u utorak 23. maja su obilježili Dan škole. Svečani program je izveden na velikoj sceni Doma kulture, a sastojao se iz tri tematske cjeline.

Centralni dio svečanosti bio je posvećen proglašenju učenika generacije. To je Adnan Karzić iz matematičko-informatičkog izbornog područja koji je tokom gimnazijskog školovanja postigao prosjek 5,00. Pored odličnih rezultata u redovnim školskim aktivnostima, učestovao je na brojnim takmičenjima iz fizike, matematike i informatike.

Adnan je poručio:

”Svi smo svjesni da je obrazovanje jedan od ključnih faktora koji mogu promijeniti stanje u našoj državi. Drago mi je što sam baš ja izabran za učenika generacije, jer je to dokaz da se trud i rad naposlijetku isplate. Zahvaljujem se prijateljima na podršci kao i svim profesorima i upravi škole. Budućim gimnazijalcima bih poručio da se nemaju čega plašiti, gimnazija pruža odličan ambijent za druženje i stjecanje novih znanja iz raznih oblasti.”

Osim postignutog uspjeha i ostvarenih rezultata, Adnana krase ljudske i moralne osobine zbog kojih je omiljen među svojim vršnjacima.
Upućujemo iskrene čestitke Adnanu i njegovim roditeljima i želimo mu mnogo sreće i uspjeha u nastavku školovanja i u budućem životu i radu.

Predstavljeni su i maturanati koji su gimnaziju završili odličnim uspjehom. Ovi učenici su oslobođeni polaganja maturskog ispita – ispita zrelosti:
Adnan Karzić, Elma Kevilj, Lejla Hodžić, Emina Bajtarević, Haris Selimović, Natalija Pezer, Armin Begovac, Amina Skopljaković, Ilma Huduti, Amina Merdić, Nedžma Škulj, Kemal Mehić, Semir Sikira, Muamer Berbić, Majra Nemarlija, Anes Čosić, Kerima Delibašić i Elma Trako.

Također, podijeljene su i zahvalnice za učenike koji su u ovoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate u znanju, vannastavnim aktivnostima i sportu, te su pohvaljeni profesori koji su  učenicima pomogli u postizanju ovih rezultata.

 

A. Skopljaković/kakanjinfo.com