Prsten kupljen na buvljaku sada ide na aukciju!

Dijamantski prsten, koji je kupljen prije 30 godina za 10 funti i na buvljaku u Londonu ide na aukcijsku prodaju u čuveni Sotbi,gde bi po procjenama stručnjaka mogao dostići cijenu od vrtoglavih 350.000 funti.!

Neimenovana žena koja ga je prvobitno kupila vjerovala je da je  ovaj neobično veliki prsten samo  obična bižuterija kada ga je kupila na buvljaku u Ajlvortu, u zapadnom Londonu osamdesetih godina prošlog vijeka odnosno prije 30-ak godina.

Ne znajući da se radi o 26-karatnom bijelom prstenu u obliku jastuka iz 19. vijeka, vlasnica ga je nosila decenijama, čak je i prala suđe sa ovim sada već skupocjenim prstenom.

Direktor odjeljenja za nakit aukcijske kuće Sotheby's, Džesika Vajndam rekla je da je vlasnica prsten nosila svaki dan, pa i kad je išla u kupovinu.

“Prsten je kupljen kao bižuterija, niko nije imao pojma koliko vredi”, rekla je ona.

Nakon što ga je nosila oko 30 godina, vlasnici su ga odneli u Sotheby's na procjenu jer im je jedan juvelir rekao da je moguće da ima određenu vrijednost. Vajndamova je rekla da je dijamant sječen starom tehnikom koja ne odaje odsjaj.

Ona je objasnila da su tadašnji juveliri radije ostajali pri prirodnom obliku kristala da bi sačuvali težinu, a odsjaj i refleksija svjetlosti bili su u drugom planu.