Tihi signali koji ukazuju da našem tijelu treba pomoć

unnamed

Ukoliko nešto nije uredu s našim organizmom tijelo će nam to i reći. Svakog dana smo izloženi raznim toksinima iz hrane, vode te zraka a to naravno škodi našem organizmu. Posljedice toga su razni znakovi tj. promjene na našem tijelu. Koliko god se trudili živjeti zdravo nakon nekog vremena dolazi do nakupljanja toksina u našem tijelu što uzrokuje nagle promjene raspoloženja.

Lomljivi nokti i kosa

Tijelo upućuje na nedostatak vitamina B. To znači da trebate konzumirati više mlijeka, krompira, mahunarki.

Nagle promjene raspoloženja

Uzrok stresa je brz tempo života, međuljudski odnosi, borba za moć, društveni status. Tada dolazi do spuštanja energije u tijelu zbog čega se pojačavaju osjećaji straha, nervoze, ljutnje, ljubomore. U tim trenucima se trebate znati opustiti. Loše navike u stresnim situacijama kao što su kafe i cigarete treba odbaciti. Umjesto toga  stres liječite čajem i svježim voćem.

Suha koža na laktovima

Nedostaci vitamina A i C daju rezultat pojavu suhe kože na laktovima. Većina ljudi se susreće sa ovim ”problemom”. Međutim tome se ne predaje velika pažnja. Na taj način nam tijelo govori da nešto nije uredu s našim organizmom tj. da nam nedostaje nekih vitamina. Jedan od  načina da se riješite suhe kože na laktovima je konzumiranje voća i povrća a najviše narandži, kajsija i mrkve.

Manjak koncentracije

Jedan od pokazatelja zatrovanosti tijela toksinima je pad koncentracije. Usred toga gubimo volju za radom i onda dolazi do paničenja pri čemu dodatno pogoršavamo situaciju. Trebate naučiti jasne simptome koje nam šalje naše tijelo da mu je potreban odmor. Najbolja vrsta odmora je boravak u prirodi, bilo koja vrsta vježbanja, druženje i povećavanje unosa minerala u tijelo.

Problemi sa spavanjem, grčevi u nogama 
Ukoliko imate ove probleme morate konzumirati više hrane bogate vitaminima kao što su sjemenke lana, sjemenke

suncokreta, bademi, zelje, cvekla, šljive i marelice.

Nejra Fejzović/kakanjinfo.com