TIJELO IRHANA FOČE PRONAĐENO U RIJECI BOSNI!

Identificirano je tijelo muškarca koje je danas pronađeno u rijeci Bosni u mjestu Čekrekčije kod Visokog, a kako nezvanično saznajemo, riječ je o 24-godišnjem Irhanu Foči.

Podsjećamo, tijelo je oko 11:15 sati primijetio vlasnik parcele kod koje se ono zaustavilo, nakon čega je obavijestio policiju, na mjesto pronalaska odmah su upućeni pripadnici FUCZ-a i policija, a tijelo je nakon izvlačenja iz vode prevezeno u prosekturu Gradskog gorblja Visoko gdje je urađena identifikacija.

 

Ekipe na terenu trenutno pretražuju rijeku i okolinu u potrazi za drugim mladićem koji je u noći s utorka na srijedu upao u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac Malta.

 

“Potraga se nastavlja istim intenzitetom od Visokog nizvodno i uzvodno. Jedna ekipa će raditi do ušća Miljacke u Bosnu, a druga od Bosne prema Visokom. Na više mjesta ćemo rasporediti sve ljude koje imamo“, kazao je za Klix.ba Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite.

 

Podsjećamo, u Miljacki su u noći s utorka na srijedu nestali 24-godišnji Irhan Fočo i 28-godišnji Aldin Mulić za kojim se još traga.

 

U rijeku je prvo upao jedan mladić, a konobar iz obližnjeg kafića je skočio za njim. Obojica su nestala u nabujaloj Miljacki.

 

U akciju spašavanja uključene su brojne policijske, vatrogasne i ekipe civilne zaštite.

(Klix)