To bi bilo pojačanje: Mladost vraća bivšeg napadača?

Čelnici Mladosti iz Doboja kod Kaknja zainteresovani su za povratak Harisa Dilavera.

Odlazak značajnog broja igrača ovog ljeta primorao je stručni štab Mladosti na rekonstrukciju ekipe, a u ovom trenutku najveći fokus je na rješavanju problema na napadačkoj poziciji. Meta trenera Edisa Mulalića je 27-godišnji Haris Dilaver, kojeg su iz ureda Mladosti nekoliko puta kontaktirali i raspitivali se o njegovim planovima i mogućnosti povratka na MGM Farm Arenu.

Dilaver je u prošlosti ostavio veliki trag u Mladosti. Svojim golovima je klub uveo u najjači rang, da bi sezonu kasnije sa 11 postignutih pogodaka u Premijer ligi BiH sebi osigurao inostrani transfer u grčki Platanias u kojem se zadržao pola godine. Posljednji angažman imao je u matičnom klubu Čeliku.

Jasno, Dilaver kao iznimno kvalitetan napadač nema samo ponudu Mladosti. Nedavno je za SportSport.ba je potvrdio da ima još poziva od klubova iz Premijer, ali i 1. lige FBiH, ali da je za njega trenutno prioritet inostranstvo.

Hoće li se Dilaver vratiti u tim iz okolice Kaknja, vidjet ćemo u narednim danima. Navodno su dvije strane blizu dogovora.