Tragom inicijative Enesa Piljuga (SDP Kakanj)- Stanovnici Rošćevine i Popara mogli bi sigurnije do Donjeg Kaknja

Ranije smo objavili jednu od inicijativa koju je podnio Enes Piljug, zastupnik u Skupštini ZE-DO Kantona a koja se odnosi na uređenje prilaznog puta i spajanje naseljenih mjesta Roščevina i Popare sa mjestom Donji Kakanj.

Prema njegovim riječima ovaj problem najviše osjete učenici koju pohađaju osnovnu školu u Donjem Kaknju jer svakodnevno prolaze ovom dionicom.

Ministarstvo za prostorno uređenje promet i komunikacije i zaštitu okoline dostavilo je odgovor na ovu inicijativu, koju objavljujemo u cjelosti a u kojoj se između ostalog navodi da će Ministarstvo i Kantonalna direkcija za ceste zajedno sa predstavnicima Autocesta Federacije Bosne i Hercegovine pokušati iznači način kako bi se ovaj problem riješio, odnosno, kako bi građani sigurno putovali ovom dionicom. 

Enes Piljug je Zastupnik u Skupštini koji koristi svaku priliku da prepozna probleme građana.

Koliko je bitno prepoznati problem, još je bitnije da se kvalitetno pristupi rješavanju i istrajati u  iznalaženju rješenja da bi u konačnici građani bili zadovoljni a to je naš primarni cilj i razlog zbog kojeg su nas građani birali na izborima.

U odgovoru koji je stigao iz Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline navedeno je da ubrzo počinje gradnja starog, dotrajalog mosta na rijeci Trstionici u mjestu Kraljeva Sutjeska.

Kakanjinfo