Treneri i takmičari Taekwondo kluba “Nur” Kakanj kod načelnika Kaknja

U uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas je upriličen svečani prijem za trenere i takmičare Taekwondo kluba “Nur” Kakanj koji su na nedavno održanom turniru “Karlovac Open” ostvarili sjajne rezultate.

Na prijemu se razgovaralo o sjajnim rezultatima takmičara Kluba, o uslovima u kojima treniraju, o izgradnji nove sportske dvorane Kakanj koja će značiti više prostora za treninge i nastupe sportskih klubova, o planovima gostiju za budući period…

Načelnik je gostima uputio čestitku i izraze podrške za rezultate koje postižu, a odlučeno je da budu uručene i prigodne nagrade za sjajne rezultate.

U subotu 26.5.2018. godine u Karlovcu je održan Međunarodni taekwondo turnir na kojem je učestvovalo 870 takmičara iz 84 kluba i 12 država. TK “Nur” Kakanj je predstavljalo 7 boraca koji su osvojili 4 zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju. Zlatne medalje su osvojili Adna Berbić, Anes Ćosić, Davud Sarač i Ismir Kovač. Srebrenu medalju je osvojio Rijad Sačić, dok je bronzanu medalju osvojila Emra Helja. Na kraju turnira mlađi kadeti TK “Nur” su u ukupnom poretku zauzeli prvo mjesto, dok je Ismir Kovač proglašen najboljim mlađim kadetom.
Na turniru je sudila i Sumeja Fejzić iz TK “Nur”, dok je ekipu vodio trener Haris Mušija. U narednom periodu Taekwondo klub “Nur” očekuju međunarodni taekwondo turniri u Ključu, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

   

Zabilježeno u uredu načelnika

Zabilježeno na turniru “Karlovac Open”