Trojica kakanjskih policajaca zbog sporosti suda boravila duže u pritvoru: PITALI SMO SUD IMA LI NJIHOVG PROPUSTA I ODGOVORNOSTI !? JAVNOST OČEKUJE ODGOVOR

Trojica od 15 uhapšenih kakanjskih policajaca zadržana su u pritvoru, dok su ostali pušteni da se brane sa slobode

Ta odluka je na snazi od 11. septembra. No, advokati smatraju da je Općinski sud u Kaknju napravio propust kod donošenja rješenja zbog kojih su optuženi proveli pet dana duže u pritvoru, a nisu trebali.

Našem portalu obratio se jedan advokat koji je želio ostati anoniman, ali nam je ustupio dokaze, piše BosnaInfo

Smatra da taj sud nije ispravno donio odluku kad je pušteno devet od 15 uhapšenih policijaca, a zadržao šest.

Kaže da su se na takvu odluku žalili i odbrane i Tužilaštvo, a da je Sud prihvatio sve žalbe. To pokazuje da su priznali grešku. “I umjesto da novo rješenje donesu za 24 sata što je praksa bila gotovo uvijek, donijeti su šest dana poslije”, navodi naš izvor.

Podsjećamo, 16 policijskih službenika PS Kakanj uhapšeno je u policijskoj akciji Meta 2, a sumnjiče za zloupotrebu položaja i primanje dara.

Po zaprimanju ove informacije i iz drugih izvora kao i navoda s portala BosnaIinfo na iste portal KakanjInfo je poslao novinarski upit ne email adresu općinskog suda Kakanj i očekujemo odgovor: Da li je bilo ovdje propusta i ima li neko odgovornosti za iste !?

KakanjInfo

U cilju objektivnog informisanja javnosti, naš upit s portala u vezi ovih navoda poslali smo na adresu KAKANJSKOG SUDA…