Turska: Napravljen prvi transformers (VIDEO)

screenshot_2

Turska kompanija ”Lentros”, sa sjedištem u Ankari, ispunila je san ljubitelja popularnog crtanog filma ”Transformersi”. Naime, turska kompanija je napravila pravi identični BMW transformers koji će kupci u skorijoj  budućnosti možda čak i voziti.

Upravljanje se vrši daljinskim putem, a pomjeranje vrata i glave te šaka je omogućeno putem hidraulične kontrole i sistema osvjetljenja.
Za izradu prvog modela “Antimona” bilo je potrebno osam mjeseci. Na njemu je radilo 12 inženjera i četiri tehničara.

Tvorci ovog jedinstvenog auta kažu da “Letrons” može da se nađe i u prodaji, ako se, kako kažu, projekat kupca i njegov razlog za korišćenje, poklope sa kriterijumima “Letrons” tima.

“Transformers automobil” još uvek nije za vožnju u saobraćaju, jer, za sada, funkcionišu samo na daljinsko upravljanje. Ali, biće moguće u bliskoj budućnosti, zbog njegovog električnog motora. Na pitanje zainteresovanih, da li je u pitanju pravi auto, inženjeri odgovaraju da je “Antimon” rađen po uzoru na postojeće automobile.

Nažalost, ovaj transformer još uvijek ne može da hoda, jer ta opcija nije ugrađena. Ali, kažu oni koji su ga napravili, da će auto moći i to da radi uz još ulaganja u novo istraživanje i razvoj projekta.

(A.S. / kakanjinfo.com)