U centru Kaknja: Upućene prijetnje novinaru Hamidu Hadžiću!

Jučer u poslijepodnevnim satima na maloj cesti kod poslovnice BH Pošte upućene su verbalne prijetnje novinaru i uredniku portala Kakanjinfo.com Hamidu Hadžiću.

Naime, prema raspoloživim informacijama prijetnje “da će biti obilježen nožem” uputilo je lice E.B (1990) i na svu sreću situacija nije eskalirala u fizički sukob.

Hadžić je bio u prisustvu supruge i mlađeg sina. Tačnije dok se kretao malom cestom lice koje nije ranije poznavao koje se kretalo sa biciklom i sa još jednim licem mu je iza leđa počelo dobacivati i govoriti ” da će ga radi objave” a koja je prije nekoliko mjeseci objavljena na portalu Kakanjinfo.com “obliježiti” a potom se sa N.N. licem uputio između zgrada.

Odmah po nemiloj situaciji Hadžić je pozvao PS Kakanj a službenici su brzo stigli te zaveli samu prijavu zbog razjašnjavanja okolnosti koje su se desile.

Hadžić ističe da trenutno nije imao informaciju ko je lice koje mu se obratilo i zbog čega, međutim, poslije samog događaja spostavilo se da se radi o licu E.B. koje je u maju ove godine motorom u Doboju kod Kaknja udarilo djevojčicu a razlog napada je tekst koji je objavljen na portalu čiji je urednik Hadžić o tom  događaju i informacijama koje su u maju ove godine objavljene i (preuzete) o tom nemilom događaju.

Hadžić je istakao da nije ni mogao naslutiti da će prijetnja biti upućena radi iznošenja istine i da nije jedini portal koji je prenio vijest u maju o nastradaloj djevojčici nego je to bila plasirana vijest na barem deset drugih portala.

“Nadam se da će PS Kakanj profesionalno uraditi svoj posao, te da neće doći do slične situacije a koja bi mogla ugroziti bilo čiju sigurnost i život, te da se lica sličnih profila sankcionišu na adekvatan način jer objava i časno urađen novinarski posao ne treba da bude smetnja počiniocima. Da li je moguće da se ovakve stvari dešavaju i to u centru Kaknja da se nemože čovjek sigurno kretati, izjavio je Hadžić.

Kakanjinfo.com