U Kakanj dolazi 575.000 KM za projekte u oblasti obrazovanja i kulture – Behija Kulović iz naše stranke Kakanj održala PRESS

Naša stranka Kakanj je danas u Gradskoj biblioteci održala press konferenciju na kojoj su predstavili kako kažu svoj dosadašnji rad u Skupštini ZDK. Zastupnica Naše stranke i potpredsjednica Skupštine ZDK Behija Kulović je predstavila svoje dosadašnje aktivnosti i ovogodišnji Budžet Kantona s posebnim naglaskom na projekte Naše stranke a vezane za Kakanj.

„Posebno sam ponosna na činjenicu da su naši prijedlozi za rekonstrukciju i unutarnje uređenje Gimnazije ‘Muhsin Rizvić’ Kakanj i za izgradnju čitaonice i multimedijalnog centra Gradske biblioteke Kakanj uvršteni u ovogodišnji Budžet ZDK u ukupnom iznosu od 575 hiljada KM“ – rekla je Behija Kulović

Zastupnica u Kantonalnoj Skupštini, Kakanjka Behija Kulović je danas istakla da je za općinu Kakanj uspjela osigurati značajna novčana sredstva. Naime, kako je navedeno radi se o dva važna projekta koji se odnose na unutršnje infrastrukturno uređenje kakanjske Gimnazije, te proširenje objekta Gradske bilioteke u Kaknju na što se kako kaže aktuleni direktor dugo čekalo.

Ovom prilikom za Kakanj su opredjeljena sredstva za dva projekta. To je izgradnju multimedijalnog centra odnosno prostora za arihivu u Gradskoj biblioteci i sredstva za unutrašnju rekonstrukciju gimnazije „Muhsin Rizvić“.

U svom obraćanju javnosti direktor kakanjske Gimnazije se zahvalio aktuelnoj vladi ZDK ali i premijerki koja je pored 250.000 KM koje su opredjeljene za ovaj projekat, ona dodatno izdvojila 25.000 KM iz tekućih rezervi prepoznaši značaj ulaganja u mlade – dodatno je naglasio Maid Goralija, direktor Gimnazije „Muhsin Rizvć“ Kakanj.

SEnad Čišij, direktor Biblioteke u svom obraćanju je istakao problem skladištenja odnosno arhive za knjige koji je kako kaže evidentan duže od jedne decenije. Tristo hiljada KM, koliko će ova ustanova imati na raspolaganju za realizaciju ovog dugo očekivanog projekta je za sve uposlenike ali i sve građane općine Kakanj je sretna vijest.

Ovaj projekat i značajna sredstva su izuzetno značajna i za uposlenike Gradske biblioteke ali i za sve građane Kaknja posebno za mlade koji i najviše koriste knjige i dolaze u biblioteku istakao je Senad Čišija, direktor JU“Gradska bblioteka“ Kakanj.

Kompletno obraćanje prisutnih sa PRESS konferencije možete pogledati u Live video izdanju na linku našeg portala… klik na link…

https://www.facebook.com/kakanjinfo/videos/1585412071924546