U Kaknju obilježen Međunarodni dan pismenosti u kampanji “Heroji svakodnenice”

img_1076

I ove godine su povodom Međunarodnog dana pismenosti, koji se obilježava 8.septembra , u bosansko-hercegovačkim gradovima organizovani info-pultovi u sklopu kampanje “Heroji svakodnevnice”.

Ova kampanja je pokrenuta 2011.godine kroz projekat “Podrška obrazovanju odraslih” finansiranog od strane Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i  razvoj kojeg u BIH implementira GIZ uz podršku partnera.

img_1081

Dosadašnji rezultati kampanje, uključivanje partnera, državnih institucija ali i konstantno povećanje broja polaznika koji žele dovršiti osnovno obrazovanje jasno ukazuju da postoji potreba za unapređenje ove obrazovne oblasti.

Ustrajni i aktivni partneri ovog projekta, su pored šest partnerskih  škola iz cijele BIH, Zavod za obrazovanje odraslih RS, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo za obrazovanje, kulturu i sport ZDK, organizacija “Caritas” Švicarske, “LEDA”, “Budi moj prijatelj”, Udruženje građana “Heroji svakodnevnice” a od ove godine se “Herojima” na info-štandovima priključio i UNICEF, dajući tako podršku ovom plemenitom projektu.

H.H (kakanjinfo.com)